Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Nopera Vintage 2013 (375 ml)
€24,80
21.00
€21,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όλοι πλέον γνωρίζουν το λιαστό κρασί της Σάμου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι πως το Μοσχάτο της Σάμου εικάζεται πως  είναι το ίδιο με το  γαλλικό Muscat de Frontignan καθώς κατά την περίοδο της φυλλοξήρας οι Γάλλοι φαίνεται να πήραν μοσχεύματα σαμιώτικου Μοσχάτου! Η ιστορία του μοσχάτου της Σάμου βέβαια ξεκινάει τον 16ο αιώνα περίπου που επέστρεψαν οι Σαμιώτες  πίσω στο, ερημωμένο από τους κατακτητές, νησί τους. Στις αποσκευές τους είχαν διάφορες ποικιλίες με σημαντικότερη το εκλεκτό μοσχάτο που έχει καταγωγή τη Μικρά Ασία.

Λίγο αργότερα, τον 19ο αιώνα, η οικογένεια Nopera μεταναστεύει από τη Μάλτα στη Σάμο και έπειτα από κάποια χρόνια φτιάχνει ένα γλυκό κρασί από μοσχάτο το οποίο γίνεται γνώστο σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα καταφέρνει να το εξάγει στην παγκοσμίου φήμης εταιρία Noilly Prat στη Γαλλία. Σήμερα άξιος συνεχιστής της οινοποιητικής παράδοσης της οικογένειας είναι ο Νικόλαος Μυτιλιναίος ο οποίος με τη βοήθεια του Γιάννη Κωστάκη έχουν αναπτύξει έναν βιοδυναμικό αμπελώνα 40 στρεμμάτων ο οποίος εκτείνεται σε 3 διαφορετικές περιοχές που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά υψόμετρα κ μικροκλίματα.

To Nopera 2013 Vintage είναι ένα γλυκό κρασί που προκύπτει από τα 3 αμπελοτόπια. Τα σταφύλια τρυγούνται με τα χέρια και έπειτα αφήνονται στο χάδι του ήλιου ο οποίος αφυδατώνει το σταφύλι ώστε να συμπυκνωθούν όλα τα αρώματα του. Το νέκταρ αφήνεται να παλαιώσει για 19 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα αρώματα και ο χαρακτήρας του σταφυλιού και των terroir.

Το αποτέλεσμα; Ένα γλυκό κρασί που θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για τα επιδόρπια κρασιά από Μοσχάτο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο κεχριμπαρί.

Στη μύτη είναι εκρηκτικά αρωματικό με νότες από σταφίδα, αποξηραμένο βερίκοκο, φλούδα πορτοκαλιού ζαχαρωμένη και μέλι. Στη συνέχεια την εμφάνιση τους κάνουν λιβάνι, άνθη νεραντζιάς, γλυκό του κουταλιού καρύδι και musk.

Στο στόμα είναι πλούσιο και έντονο με οξύτητα υψηλή που κρατάει την ισορροπία με την γλύκα. Πορτοκάλι γλυκό, κανέλα, γιασεμί, βανίλια, καρύδι, φουντούκι καραμελωμένο, μαρμελάδα βερίκοκο, καραμέλα, γλυκό φιρίκι και νότες δρυός εκρήγνυνται σε κάθε γουλιά. Μπαχαρένια επίγευση που διαρκεί για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Eπιδόρπιος οίνος
Χρονιά 2013
Αλκοόλ
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα σταφίδα, αποξηραμένο βερίκοκο, φλούδα πορτοκαλιού, λιβάνι, άνθη νεραντζιάς, γλυκό του κουταλιού καρύδι, musk
Μέγεθος Φιάλης 375ml
Παραμονή σε βαρέλι 19 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 6°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NOPERA VINTAGE 2013 (375 ML)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καρυδόπιτα ή μπακλαβά ή έντονα παλαιωμένα τυριά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}