Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ορειβάτης Ροζέ 2018 - Κτήμα Ακριώτου
Κτήμα Ακριώτου

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΡΟΖΕ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

  Ελλάδα
€11,00
9.40
€9,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το πιο ανάλαφρο ροζέ που έχεις πιεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχουμε πει επανειλημμένα πως το Syrah είναι μια από τις πιο αγαπημένες ποικιλίες των Ελλήνων. Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε πως βρήκαμε το τέλειο ροζέ Syrah; Το Οινοποιείο Ακριώτου μετά το ζουμερό και ολόφρεσκο Pinot Noir, μας φέρνει το Ορειβάτης Ροζέ 2018, ένα ροζέ από 100% Syrah που ήδη κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά ροζέ.

To Syrah με την προσεκτική οινοποίηση της οινολόγου Βασιλικής Ακριώτου και του Γιώργου Κόλλια, έδωσε ένα πραγματικά φίνο ροζέ κρασί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά της Προβηγκίας. (Και το εννοούμε…)

Τα αμπέλια στις Πλαταιές της Βοιωτίας γέννησαν τον Ορειβάτη Ροζέ 2018 του Οινοποιείου Ακριώτου. Είναι σίγουρα η πιο ανάλαφρη εκδοχή της αγαπημένης γαλλικής ποικιλίας από αυτές που έχουμε δει ως τώρα, με φίνο σομόν χρώμα, απολαυστικά αρωματικό χαρακτήρα και υποψία γλύκας. Κρασί πασπαρτού για όλα τα πάρτι και τα τραπεζώματα, θα κατακτήσει και το πιο δύσκολο κοινό. Θα απογειωθεί δίπλα σε πιάτα ασιατικής κουζίνας, δίπλα σε πικάντικες γεύσεις αλλά και σε ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες. Και μόνο του όμως, το Ορειβάτης Ροζέ 2018 του Οινοποιείου Ακριώτου είναι από εκείνα τα κρασιά που πάντα θα φέρνουν στο μυαλό ζεστά καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα και μπορούν να σου κάνουν παρέα όλο τον χρόνο.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν.

Μύτη φινετσάτη, μέτριας αρωματικής έντασης, με νότες από ζουμερή φράουλα, πετροκέρασο, περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού καρπούζι, ροζ τριαντάφυλλο και λουκούμι.

Μέτριου όγκου στόμα, με υψηλή αρωματική ένταση και μέτρια (+) οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με την υποψία γλυκύτητας που έχει. Marshmallow, τριαντάφυλλο, λουκούμι, μαρμελάδα φράουλα, γλυκό κυδώνι και ροδόνερο σε γενναίες δόσεις. Όσο για την επίγευση; H λουλουδένια αίσθηση δεν θα λέει να φύγει από το στόμα….

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ημίξηρο
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Βοιωτία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα φράουλα, πετροκέρασο, περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού καρπούζι, ροζ τριαντάφυλλο, λουκούμι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΡΟΖΕ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες ή πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας.

Burger σολομού

  • 1/2 kgr φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 4 ολόκληρα σιταρένια ψωμάκια για burger

 

Κόψτε το σολομό σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα μπολ και πλάστε τον με τα χέρια μέχρι να γίνει κάπως ομογενοποιημένος.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψωμάκια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φτιάξτε 4 ίσου μεγέθους μπιφτέκια.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι (ή γκριλ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν - περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω στα ψωμάκια και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα BBQ, μαρούλι και κρεμμύδι.

Συνδυασμός με κρασί: Ο σολομός είναι εκ φύσεως λιπαρό ψάρι και ζητάει λευκά κρασιά με οξύτητα και ένταση ή αν πρόκειται για κόκκινο κρασί αυτό πρέπει να έχει φρουτώδη χαρακτήρα και μαζεμένες τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Primus Ζίτσα - Κτήμα Γκλίναβος, Artis - Οινοποιία Αλεξάκη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}