Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

ΟυΣύρα Ροζέ 2018 - Οινοποιείο ΟυΣύρα
Οινοποιείο ΟυΣύρα

ΟΥΣΥΡΑ ΡΟΖΕ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

  Ελλάδα / Σύρος
€14,80
10.70
€10,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το καλύτερο ροζέ που θα δοκιμάσεις φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ΟυΣύρα Ροζέ 2018 είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο ροζέ που θα δοκιμάσεις φέτος. Το καινούργιο οινοποιείο της Σύρου δημιουργεί ένα εντυπωσιακό ροζέ κρασί από την σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία Φωκιανό.

ΟυΣύρα σημαίνει ευτυχία και αντανακλά την ευτυχία του ζευγαριού, πίσω από το οινοποιείο, που γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε στη Σύρο (και τη Σύρο). Ο Edward, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την κρύα Σκωτία και να αφοσιωθεί στην ανάδειξη του terroir της Σύρου και των Κυκλαδίτικων ποικιλιών. Φέτος λοιπόν, αναζητούσε μια ιδιαίτερη ποικιλία για να φτιάξει ένα κομψό ροζέ κρασί. Και τη βρήκε. Στη Νάξο. Το ναξιώτικο Φωκιανό ταξιδεύει στη Σύρο και από κει αναλαμβάνει η έμπειρη ομάδα οινολόγων με επικεφαλής τον Σπύρο Ζουμπούλη (Idylle d’ Achinos, Bodegas Krontiras, σου λένε κάτι;).

Με κόπο, αφοσίωση και μεράκι δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο ροζέ κρασί που έχει αγαπηθεί πριν κυκλοφορήσει. Τι εννοούμε;

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Οινόραμα, συντάκτρια του Decanter δήλωσε πως αυτό είναι το καλύτερο ροζέ σε όλη την έκθεση (ΝΑΙ!).

Αυτό το εμφιαλωμένο ποίημα κυκλοφορεί σε μόνο 2000 φιάλες και κάτι μας λέει πως θα εξαντληθεί σύντομα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. 

Μύτη ντροπαλή που σταδιακά ξεδιπλώνει το ταπεραμέντο της. Αρώματα κυδωνιού, λωτού, περγαμόντου, ροδάκινου, μπανάνας και διακριτικές νύξεις καραμέλας βουτύρου συνθέτουν ένα φινετσάτο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή αίσθηση. Απολαυστικές νότες grapefruit, ροδάκινου, βερίκοκου, μπανάνας, νεραντζιού, πετροκέρασου και καραμέλας βουτύρου. Πικάντικη επίγευση που θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,2%
Προέλευση Σύρος
Ποικιλία Φωκιανό
Αρώματα κυδώνι, λωτός, περγαμόντο, ροδάκινο, μπανάνα, καραμέλα βουτύρου, grapefruit, βερίκοκου, νεράντζι, πετροκέρασο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8℃
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΥΣΥΡΑ ΡΟΖΕ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ταϋλανδέζικη κουζίνα, γαρίδες, πικάντικα αλλαντικά ή με τηγανιτά ψάρια.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}