ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
ΟυΣύρα Ροζέ 2023 - Οινοποιείο ΟυΣύρα
Οινοποιείο ΟυΣύρα

ΟΥΣΥΡΑ ΡΟΖΕ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

  Ελλάδα / Σύρος
€17,10
€14,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο Ηχηρό Comeback!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά ροζέ που εξαντλούνται κάθε χρόνο και ξέρουμε πόσο σου έλειψε. Ευτυχώς, αυτή τη φορά καταφέραμε και εξασφαλίσαμε μερικές ακόμα, από τις λιγοστές φιάλες του ΟυΣύρα Ροζέ!

ΟυΣύρα σημαίνει ευτυχία και το ερωτευμένο ζευγάρι που άφησε πίσω του την κρύα Σκωτία, συνεχίζει να τη ζει στην ηλιόλουστη Σύρο. Ο Edward έχει αφοσιωθεί στην ανάδειξη του terroir της Σύρου και των Κυκλαδίτικων ποικιλιών. Έτσι, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ροζέ κρασί από την σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία Φωκιανό. Τα αμπέλια που πληρούσαν τις προϋποθέσεις βρέθηκαν στη Νάξο. Το ναξιώτικο Φωκιανό ταξιδεύει στη Σύρο και από κει αναλαμβάνει η έμπειρη ομάδα οινολόγων με επικεφαλής τον Σπύρο Ζουμπούλη (Idylle d’ Achinos, Bodegas Krontiras, σου λένε κάτι;).

Τις προηγούμενες χρονιές ήταν ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη. Φέτος είναι το πιο ηχηρό comeback. Αυτό που όλοι περιμέναμε!

Μην την πατήσεις όπως πέρσι. Φέτος ξέρεις καλύτερα.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν. 

Μύτη ντροπαλή που σταδιακά ξεδιπλώνει το ταπεραμέντο της. Αρώματα κυδωνιού, λωτού, περγαμόντου, ροδάκινου, μπανάνας και διακριτικές νύξεις καραμέλας βουτύρου συνθέτουν ένα φινετσάτο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή αίσθηση. Απολαυστικές νότες grapefruit, ροδάκινου, βερίκοκου, μπανάνας, νεραντζιού, πετροκέρασου και καραμέλας βουτύρου. Πικάντικη επίγευση που θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σύρος
Ποικιλία Φωκιανό
Αρώματα Κυδώνι, λωτός, περγαμόντο, ροδάκινο, μπανάνα, καραμέλα βουτύρου, grapefruit, βερίκοκου, νεράντζι, πετροκέρασο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8℃
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΥΣΥΡΑ ΡΟΖΕ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ταϋλανδέζικη κουζίνα, γαρίδες, πικάντικα αλλαντικά ή με τηγανιτά ψάρια.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}