ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Petite Fleur 2020 - Οινοποιία Παρπαρούση
Οινοποιία Παρπαρούση

PETITE FLEUR 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ

  Ελλάδα / Πάτρα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα σε ξελογιάσει πολύ εύκολα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Petite Fleur της Οινοποιίας Παρπαρούση κατάφερε να δημιουργήσει πριν χρόνια μια νέα κατηγορία κρασιού στην Ελλάδα. To αχνό χρώμα του, το ντελικάτο άρωμά του, σε συνδυασμό με την άγνωστη τότε ποικιλία του Σιδερίτη έκαναν πάταγο, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!

Ο Θανάσης Παρπαρούσης έχει ήδη δημιουργήσει τον θρύλο του. Είναι μάλλον ο μόνος οινοπαραγωγός στην Ελλάδα που πριν από χρόνια αποφάσισε να υποπενταπλασιάσει την παραγωγή του οινοποιείου του για να πετύχει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από την παραγωγή των καλύτερων κρασιών στην Ελλάδα. Με σπουδές οινολογίας στο Dijon της Βουργουνδίας, που όπως λέει ο ίδιος, "είναι για το κρασί ότι είναι το Βατικανό για την καθολική εκκλησία", πίστεψε και επένδυσε στις δυνατότητες του ελληνικού αμπελώνα. Η ιστορία δείχνει περίτρανα ότι είχε απόλυτο δίκιο. Τα κρασιά του εξάγονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στις κορυφαίες αγορές του κόσμου και πλέον κοσμούν τις λίστες κρασιού κάποιων από τα σημαντικότερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Το Petite Fleur της Οινοποιίας Παρπαρούση είναι το αποτέλεσμα του πειραματισμού με τον κομψό και ιδιαίτερο Σιδερίτη. Ακροβατώντας στα όρια του “blanc de noir”, εντυπωσιάζει με το χρώμα του και τον γεμάτο φινέτσα αλλά και «τσαχπινιά» χαρακτήρα του. Άσε που εύκολα θα σε ξελογιάσει και με την σχέση ποιότητας – τιμής που έχει.

Απόλαυσε ένα από τα πιο ιδιαίτερα ροζέ κρασιά τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Petite Fleur της Οινοποιίας Παρπαρούση έχει απαλό κρεμμυδί χρώμα και κομψά αρώματα ροζ γκρέιπφρουτ, κερασιού, φράουλας, ροδάκινου και περγαμόντου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Αρώματα κόκκινων φρούτων εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Σιδερίτης
Αρώματα Ροζ γκρέιπφρουτ, κεράσι, φράουλα, ροδάκινο, περγαμόντο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PETITE FLEUR 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pizza Margherita, σπαγγέτι με τοματίνια και βασιλικό, γαρίδες σαγανάκι

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}