ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Petnat Ροζέ 2022 - Charalaboglou Wines
Charalaboglou Wines

PETNAT ΡΟΖΕ 2022 - CHARALABOGLOU WINES

  Σέρρες
€20,20
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Είναι σκερτσόζικο και μοσχοβολάει καλοκαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν είσαι ακόμα εκείνος ο επιφυλακτικός τύπος που δυσκολεύεται να δοκιμάσει φυσικά και αφρώδη κρασιά μην αντιστέκεσαι, κάνε ένα βήμα και εσύ. Αυτό είναι το Pet Nat που θα σου ξεθολώσει το τοπίο. Λίγο οξύμωρο ναι…

Το οινοποιείο Χαραλαμπόγλου βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και ιδρύθηκε το 1999. Τα 20 εκτάρια ξερικών αμπελώνων, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, είναι βιολογικά πιστοποιημένοι τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προκάτοχοί του Γιώργος και Αργυρή, το 2021 παρέδωσαν τη σκυτάλη στο μεσαίο παιδί της οικογένειας, την Ανθή, η οποία μετά από τις σπουδές της στη Γαλλία και το ταξίδι της στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισε με το σύντροφό της Matt Van Der Spuy να αναλάβουν το οικογενειακό οινοποιείο. Οι δυο οινολόγοι ανέδειξαν τη φιλοσοφία του κτήματος και η βιολογική καλλιέργεια πήρε άλλες διαστάσεις. Η φυσική καλλιέργεια νυχτολούλουδων στα αμπέλια, η επιστροφή της οργανικής ύλης με μορφή φυσικού λιπάσματος στο έδαφος, καθώς και η ξερική καλλιέργεια των αμπελώνων με νερό μόνο από τον υδροφόρο ορίζοντα, δημιούργησε άριστες συνθήκες για τα αρωματικά στοιχεία των σταφυλιών.

Η ποικιλία Malvasia di Candia Aromatica, είναι η πιο αρωματική από όλες τις Malvasia και έχει έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, ενώ περιέχει ένα μικρό ποσοστό από άλλες τοπικές ερυθρές ποικιλίες. Ο διαυγής χυμός μπήκε σε δεξαμενές χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ ζύμωσε με ένα συγκεκριμένο είδος ζυμών, που το χρησιμοποιούν και για τη σαμπάνια! Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν ολοκληρωθεί εμφιαλώνεται. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στο κρασί και δημιουργεί αφρισμό. Λόγω του ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.

Αυτό το αρχαιότατο στυλ οινοποίησης μπορεί εύκολα να γίνει μια καθημερινή και πολύ funky απόλαυση. Οι κυρίες άλλωστε στην ετικέτα, διασκεδάζοντας σε Διονυσιακούς ρυθμούς, το δηλώνουν απροκάλυπτα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι θολό καρπουζί με έντονο εκλεπτυσμένο αφρισμό.
Μύτη με έντονη αρωματική ένταση και κυρίαρχα τα αρώματα πετροκέρασου, καρπουζιού, φράουλας, φραμπουάζ, κόκκινο βατόμουρο, με διακριτικές νότες ζύμης, όπως μπριός και κόρας ψωμιού.

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με μέτρια οξύτητα και πολύ έντονο δροσιστικό και καλά σχηματισμένο αφρισμό έντονης διάρκειας. Φρεσκοκομμένο καρπούζι, κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, συνθέτουν ένα πλούσιο και νόστιμο αποτέλεσμα, με μακρά και φρουτένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Σέρρες
Ποικιλία Malvasia di Candia Aromatica blend
Αρώματα Πετροκέρασο, καρπούζι, φράουλα, φραμπουάζ, βατόμουρο, ζύμη, μπριός, κόρα ψωμιού
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Crown Cap
Βιολογικό Όχι

PETNAT ΡΟΖΕ 2022 - CHARALABOGLOU WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Φτιάξε την πιο φρέσκια μπουράτα με φράουλες, με πολύ φρέσκο βασιλικό και απόλαυσέ το. Εμείς το δοκιμάσαμε με ταρτάρ μοσχαριού και ήταν απίθανο. Μοναδικός συνδυασμός με καρπούζι και κεράσια ή απλά μόνο του.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}