ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pet Nat Λευκό 2023 - Charalaboglou Wines
€20,20
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Pétillant Naturel, ή αλλιώς…πρέπει να το δοκιμάσεις άμεσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το διακριτικό Μοσχάτο Αλεξάνδρειας σε αυτό το Pet Nat φαίνεται σαν να έχει πατήσει πόδι και να σε προκαλεί να το προσέξεις. Ένα από τα πιο νόστιμα και εκλεπτυσμένα φυσικά αφρώδη που έχουμε δοκιμάσει. Πώς; Δεν προτιμάς τα Pet Nat; Δοκίμασέ το... και ένα μόνο είναι σίγουρο, θα το αγαπήσεις…

Το οινοποιείο Χαραλαμπόγλου βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και ιδρύθηκε το 1999. Τα 20 εκτάρια ξερικών αμπελώνων, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, είναι βιολογικά πιστοποιημένοι τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προκάτοχοί του Γιώργος και Αργυρή, το 2021 παρέδωσαν τη σκυτάλη στο μεσαίο παιδί της οικογένειας, την Ανθή, η οποία μετά από τις σπουδές της στη Γαλλία και το ταξίδι της στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισε με το σύντροφό της Matt Van Der Spuy να αναλάβουν το οικογενειακό οινοποιείο. Οι δυο οινολόγοι είχαν μια τεράστια κλήση προς τη βιολογική καλλιέργεια. Και έτσι η φυσική καλλιέργεια νυχτολούλουδων στα αμπέλια, η επιστροφή της οργανικής ύλης με μορφή φυσικού λιπάσματος στο έδαφος, καθώς και η ξερική καλλιέργεια των αμπελώνων με νερό μόνο από τον υδροφόρο ορίζοντα, δημιούργησε άριστες συνθήκες για τα αρωματικά στοιχεία των σταφυλιών.

Για το Pet Nat αυτό, το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας μαζεύτηκε χειρωνακτικά κατά την περίοδο της άριστης ωρίμανσης. Μετά τις πιέσεις έμεινε για 2 περίπου ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα, ώστε να ενισχυθούν τα αρώματα και ο όγκος του χυμού. Ο διαυγής χυμός παρέμεινε για άλλες 48 ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπήκε σε δεξαμενές για να ζυμωθεί με ένα συγκεκριμένο είδος ζυμών, που το χρησιμοποιούν και για τη σαμπάνια! Η ζύμωση ξεκινά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το κρασί εμφιαλώνεται πριν αυτή ολοκληρωθεί. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στη φιάλη και δημιουργεί αφρισμό. Η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.

Το Pet Nat λευκό του οινοποιείου Χαραλαμπόγλου, δεν χάνει ποτέ τον αφρισμό του. Είναι ένα πολύ καλά δομημένο λευκό κρασί με πολύ έντονα φρουτώδη αρώματα, ενώ η 10μηνη παραμονή του στο κελάρι πριν την κυκλοφορία του, δίνει ένα συνδυασμό φρεσκάδας και πλούσιου όγκου, που δεν θα χορταίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι θολό λεμονί με έντονο εκλεπτυσμένο αφρισμό.
Μύτη με έντονη αρωματική ένταση και κυρίαρχα τα αρώματα πεπονιού, μάνγκο, μπανάνας, λίτσι, μοσχολέμονο, κίτρο, κουμ κουατ και έντονες νότες ζύμης, όπως μπριός και κόρας ψωμιού.

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με μέτρια οξύτητα και πολύ έντονο δροσιστικό και καλά σχηματισμένο αφρισμό έντονης διάρκειας. Μάνγκο, λίτσι, νυχτολούλουδο, πεπόνι, ανανάς και κίτρο, με έντονα αρώματα ζύμης και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σέρρες
Ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Αρώματα Πεπόνι, μάνγκο, μπανάνα, λίτσι, μοσχολέμονο, κίτρο, κουμ κουατ, ζύμη, μπριός, κόρα ψωμιού
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Crown Cap
Βιολογικό Ναι

PET NAT ΛΕΥΚΟ 2023 - CHARALABOGLOU WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το σαν απεριτίφ. Ταιριάζει με όστρακα και θαλασσινά, πλατό ώριμων αλλαντικών και τυριών και με μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}