ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ροές Merlot Ροζέ 2019 - Κτήμα Οινοτρόπαι
Κτήμα Οινοτρόπαι

ΡΟΕΣ MERLOT ΡΟΖΕ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ

  Ελλάδα / Μεσσηνία
€11,00
€9,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα αυθεντικά νόστιμο ροζέ κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Τα ροζέ δεν έχουν εποχή, αλλά όσο να πεις το καλοκαίρι τα προτιμάμε όλοι λίγο περισσότερο γιατί είναι πιο ανάλαφρα, δροσιστικά και ικανά να συνοδεύσουν τα καλοκαιρινά πιάτα. Το Ροές Merlot Ροζέ από το Κτήμα Οινοτρόπαι είναι ένα τέτοιο ροζέ, με ζουμερό φραουλένιο χαρακτήρα.

To όνομα του οινοποιείου είναι εμπνευσμένο από τις εγγονές του Διονύσου, Οινοτρόπες. Το οινοποιείο του Βασίλη Καπόπουλου βρίσκεται στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας. Στα 65 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργεί τόσο τοπικές όσο και διεθνείς ποικιλίες. Μια από αυτές είναι και το Merlot. Προσεκτική διαλογή και οινοποίηση, συνθέτουν ένα νόστιμο ροζέ κρασί με τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων. Είναι ιδανικό σαν απεριτίφ αλλά και παρέα με πιάτα ασιατικής και μεσογειακής κουζίνας.

Το Ροές Merlot Ροζέ από το Κτήμα Οινοτρόπαι είναι το ροζέ που θες μετά την παραλία, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο σομόν χρώμα και έντονα αρώματα φράουλας, φραμπουάζ, κόκκινου φραγκοστάφυλου, κερασιού, πορτοκαλιού, ροδάκινου και λουλουδιών. Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Μεσσηνία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Φράουλα, φραμπουάζ, κόκκινο φραγκοστάφυλο, κεράσι, πορτοκάλι, ροδάκινο, λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΕΣ MERLOT ΡΟΖΕ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ριζότο θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες με φρούτα.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}