ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rose De Haritatos 2023 - Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Χαριτάτου

ROSE DE HARITATOS 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€16,40
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν δεν το δοκιμάσεις θα χάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Μαυροδάφνη δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει. Από στιβαρά ερυθρά κρασιά, μέχρι ροζέ με πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων και τραγανή οξύτητα, μας κάνει να θέλουμε να τα καταναλώνουμε καθημερινά. Η Μαυροδάφνη ροζέ από το κτήμα Χαριτάτου, είναι ένα απο αυτά!
 
Με την Κεφαλονιά να εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες οινικές ζώνες της Ελλάδας, τρία αδέρφια, η Ιωάννα, ο Χαρίτος και ο Κώστας Χαριτάτος ένωσαν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το κρασί κάτω από το οικογενειακό οινοποιείο, στο κέντρο του παραμυθένιου κτήματος, που ίσως να είναι και ένα από τα πιο όμορφα της χώρας. Παρόμοια είναι και η εικόνα στον αμπελώνα. Στα 45 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μοσχάτο, Μαυροδάφνη και Βοστολύδι, που σχεδόν βρέχονται από τα νερά του Ιονίου.
 
Το Rose De Haritatos προέρχεται από βιολογικής καλλιέργειας Μαυροδάφνη που οινοποιήθηκε σε δεξαμενή και διατήρησε τα πλούσια φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας, ενώ η φινετσάτη πινελιά της οικογένειας Χαριτάτου, της χάρισαν έναν πικάντικο χαρακτήρα, που σίγουρα θα λατρέψεις! Οι γευστικοί του συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι, οπότε ξεκίνα τους πειραματισμούς! 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ ροζέ. Πλούσια αρώματα από σαγκουίνι, φράουλα, κόκκινο κεράσι, φραμπουάζ, ροζ γκρέιπφρουτ. Νότες λευκού πιπεριού δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο και απολαυστικό χαρακτήρα.
 
Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με τραγανή οξύτητα. Τριαντάφυλλο, νεράντζι, κυδώνι, φράουλα και κόκκινο κεράσι πλαισιώνονται από πικάντικες νότες πιπεριού και καταλήγουν σε μακρά επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Σαγκουίνι, φράουλα, κόκκινο κεράσι, φραμπουάζ, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSE DE HARITATOS 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο γιουβέτσι, pizza, σούσι, λαδερά της ελληνικής κουζίνας, γαριδομακαρονάδα, θαλασσινά στη σχάρα

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}