ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροζέ 2022 - Κτήμα Θεόπετρα
Κτήμα Θεόπετρα

ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το λατρεύουμε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μια σπάνια θεσσαλική ελληνική ποικιλία, η Λημνιώνα και το διεθνές και κοσμοπολίτικο Syrah, συνδυάζονται σε ένα ροζέ κρασί που σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας και στα δικά μας αγαπημένα.

Ο οικογενειακός αμπελώνας της γνωστής οικογένειας αποσταγματοποιών Τσιλιλή απλώνεται γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας. Εκεί έχουν βρεθεί, εκτός από τα πρώτα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας στον ελλαδικό χώρο, και κουκούτσια σταφυλιού που χρονολογούνται από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή μαρτυρώντας την έντονη σχέση της περιοχής με το αμπέλι.

Οι αμέτρητες διακρίσεις του Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ σε διεθνείς διαγωνισμούς, επιβραβεύουν τη σταθερή προσπάθεια του Κτήματος στην πορεία της ανάδειξης των ελληνικών ροζέ κρασιών παγκοσμίως!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα στο ποτήρι. Τα αρώματα είναι εκρηκτικά, με εκείνα του κερασιού, της φράουλας και του φραμπουάζ να υπερτερούν. Φραγκοστάφυλλο, καραμέλα και νύξεις λεβάντας και κανέλας.

Στο στόμα, η τραγανή οξύτητα ισορροπεί όμορφα με τη γλυκύτητα της κανέλας, τη φράουλα και την ήπια βοτανικότητα της λεβάντας. Οι πολύ αριστοκρατικές τανίνες, συνθέτουν ένα άριστα γαστρονομικό ροζέ κρασί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μετέωρα
Ποικιλία Λημνιώνα, Syrah
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλο, καραμέλα, λεβάντα, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μόνο του ως απεριτίφ, με χοιρινό με δαμάσκηνα, με λιπαρά ψάρια και ζυμαρικά με κόκκινες ή ροζέ σάλτσες.

Σολoμός με σόγια σως

  • 2 κ.σ. κόκκινο miso ή 3 κ.σ. λευκό miso
  • 2 κ.σ. γιαπωνέζικο ποτί sake
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 4-6 φιλέτα σολωμού
  • Μαύρο πιπέρι

 

1 Ανακατεύουμε το miso, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Προσαρμόζουμε τις αναλογίες αν θέλουμε δοκιμάζοντας το μείγμα μας.

2 Αδειάστε το μισό του μίγματος σε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα φιλέτα σολωμού, τοποθετήστε μεσα τα φιλέτα και στη συνέχεια περιχύστε το υπόλοιπο πάνω από τα φιλέτα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φιλέτα έχουν επικαλυφθεί με τη σάλτσα. Καλύψτε το δοχείο και μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά, και έως μία νύκτα.

3 Τοποθετήστε πάνω σε ένα ταψί ή λαμαρίνα αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λίγο φυτικό λάδι. Τοποθετείστε πάνω τα μαριναρισμένα φιλέτα και τοποθετείστε το ταψί σε απόσταση όχι μικρότερη των 6 εκατοστών από τις αντιστάσεις του φούρνου.

4 Ψήστε για 6-10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα με το πόσο παχιά είναι τα φιλέτα και πόσο ζεστός είναι ο φούρνος σας. Επειδή η μαρινάδα έχει ζάχαρη μπορεί να κάψει το γλάσο, γι΄αυτό πρέπει να παρακολουθείτε συνέχεια το ψήσιμο των φιλέτων, έτσι ώστε αν χρειαστεί να κατεβάσετε το ταψί σε χαμηλότερη σκάλα.

Συνοδεύεται με ρύζι ή λαχανικά.

Συνδυασμός με κρασί

Ο σολομός αν και ψάρι, ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών τροφών και ζητά οξύτητα και αρωματική ένταση στο κρασί που θα τον συνοδεύσει. Συνδυάζεται όμορφα με γεμάτα λευκά με οξύτητα, ροζέ με χαρακτήρα αλλά και ελαφριά κόκκινα με απαλές τανίνες.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}