Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ροζέ Ξινόμαυρο 2017 - Oenos Nature
-

ΡΟΖΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - OENOS NATURE

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα γαστρονομικό ροζέ με μέλλον!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα ροζέ που δε μοιάζει με όλα τα άλλα! Το Ροζέ Ξινόμαυρο 2017 είναι ένα ροζέ κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης, που τσακίζει κόκαλα. Αν είσαι από εκείνους που δύσκολα αποχωρίζονται το κόκκινο κρασί το καλοκαίρι τότε αυτό το ροζέ είναι για σένα. Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε. 

Αυτό το ροζέ από τα υψηλότερα αμπελοτόπια της Νάουσας έχει χαρακτήρα και φλογερό ταπεραμέντο. Ο λόγος είναι πως πίσω από αυτό κρύβεται ο Απόστολος Θυμιόπουλος και τα μαγικά του χέρια. Γι’ αυτό το κρασί δοκίμασε μια διαφορετική προσέγγιση, με γηγενείς ζύμες, χωρίς θειώδη και λοιπές παρεμβάσεις. Απίστευτα εκφραστικό, με ζωηρό, έντονο χρώμα και μια ελαφριά τανική υπόσταση που θυμίζει πολύ ελαφρύ κόκκινο θα συνοδεύσει με απίστευτη χάρη όλα τα καλοκαιρινά λαδερά, ντοματένιες μακαρονάδες και πιάτα με φρέσκο τόνο (ναι!!!). 

Απόλαυσε το τώρα ή και μετά από 3 χρόνια, γιατί πώς να το κάνουμε, Θυμιόπουλος είναι αυτός.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο σομον με κεραμιδί ανταύγειες. 

Μύτη που φωνάζει από μακρυά Ξινόμαυρο. Λιαστό ντοματάκι, μαρμελάδα φράουλα, ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλου, κεράσι, κράνο και ρόδι με ελαφριές νύξεις βοτάνων και κυδωνιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Ζουμερή φράουλα, πετροκέρασο, κράνο, τριαντάφυλλο και γλυκιά ντομάτα συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Λιαστό ντοματάκι, μαρμελάδα φράουλα, ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλο, κεράσι, κράνο, ρόδι, νύξεις βοτάνων.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΖΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - OENOS NATURE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινά, με ψητό φιλέτο τόνου ή ένα λαχταριστό πιάτο με γεμιστά.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}