Τώρα αν σου πούμε πως βρήκαμε ένα απίθανο ροζέ από την Τοσκάνη θα πεις πως ίσως τρελαθήκαμε. Αν σου πούμε όμως πως ο φοβερός και τρομερός νατουραλίστας Stefano Amerighi που έχει πάει τη βιοδυναμική καλλιέργεια σε άλλο επίπεδο έκανε ένα γαστρονομικό ροζέ από Syrah, το Syrah Rosa Stefano Amerighi, τότε θα αλλάξεις γνώμη.
Ο Stefano Amerighi ξεκίνησε την πορεία του με όραμα να φτιάξει ένα κορυφαίο Syrah με βάση τη βιοδυναμική καλλιέργεια και τις παραδοσιακές οικογενειακές τεχνικές οινοποίησης. Αναζητώντας την κατάλληλη γη για να υλοποιήσει αυτό το όραμα κατέληξε στην Cortona της Τοσκάνης. Μελέτες τόσο κλιματολογικές όσο και του εδάφους οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού γης. Το μόνο που έλειπε ήταν ο σωστός κλώνος Syrah τον οποίο βρήκε και έφερε από την κοιλάδα του Ροδανού. Η καλλιέργεια της γης είναι αποκλειστικά βιοδυναμική και στο οινοποιείο ακολουθεί πρακτικές ήπιας φυσικής οινοποίησης. Μετά το μεγάλο κόκκινο κρασί του Stefano από Syrah προέκυψε και ένα μικρό αδερφάκι το Syrah Rosa Stefano Amerighi. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει με τις οινολάσπες για 4 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Δε χρησιμοποιούνται χημικά και θειώδη σε κανένα σημείο της διαδικασίας. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι πραγματικά απίθανο.
Έψαχνες το επόμενο pizza wine σου; Μόλις το βρήκες!