ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terra Nera Rose 2022 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

TERRA NERA ROSE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα
€13,80
€12,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κυκλαδίτικο blend δομής και αρωμάτων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου, συνεχίζει μια ιστορία σχεδόν 70 χρόνων, συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση με την τεχνολογία και τις νέες τεχνικές τόσο στην οινοποίηση, όσο και στο αμπέλι. Γηγενείς αλλά και κυκλαδίτικες ποικιλίες έχουν σαρώσει τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με το οινοποιείο να είναι μια από τις πρώτες παραγωγικές μονάδες του νησιού!

Το Terra Nera ροζέ, είναι ένα χαρμάνι από 70% της αρωματικής και σκουρόχρωμης Μανδηλαριάς, με 20% του νευρικού Ασύρτικου, από τους πιο ποιοτικούς αμπελώνες του οινοποιείου. Ο ελευθέρας ροής χυμός ακολούθησε λευκή οινοποίηση και ζύμωσε με επιλεγμένες ζύμες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε περίπου 4 μήνες σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες. Η συνοινοποίηση δημιούργησε ένα πολύ κομψό ροζέ, με ζωηρό ροζ χρώμα και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Αν ψάχνεις ένα ροζέ κρασί που θα ταιριάζει τέλεια με όλα τα πιάτα, χειμώνα-καλοκαίρι, τότε σου προτείνουμε αυτό ανεπιφύλακτα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ και ζωηρό ροζέ. Έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού, βύσσινου, φραμπουάζ, τριαντάφυλλου και λευκού πιπεριού.

Στο στόμα είναι πλούσιο με ωραία δομή και τραγανή οξύτητα. Αρώματα από φρεσκοκομμένες φράουλες, βιολέτα, κεράσι, φραμπουάζ και πικάντικες νότες πιπεριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Μανδηλαριά, Ασύρτικο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, τριαντάφυλλο, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

TERRA NERA ROSE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παραδοσιακά γεμιστά, κοκκινιστούς κεφτέδες με μακαρόνια, χοιρινή πανσέτα  και ποικιλίες λιπαρών τυριών και αλλαντικών.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}