ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Veuve Clicquot Ponsardin Yellow Label
Veuve Clicquot

VEUVE CLICQUOT PONSARDIN YELLOW LABEL

  Γαλλία / Champagne
€70,10
€65,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όλοι αναγνωρίζουν αυτή την ετικέτα και δεν είναι τυχαίο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένας εμβληματικός οίκος με μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, έγινε ένα από τα μεγαλύτερα brand name του κόσμου και δημιούργησε ετικέτες εύκολα αναγνωρίσιμες από όλους. Πίσω από το Veuve Clicquot, βρίσκεται μια τεράστια συλλογή από μυθικά κρασιά, 11 Cellar Masters και μια γυναίκα, που έθεσε τις βάσεις στην παραγωγή σαμπάνιας παγκοσμίως!

Η Barbe Nicole Clicquot Ponsardin, υπήρξε η κόρη ενός κλωστοϋφαντουργού, που παντρεύτηκε μικρή αλλά είχε την ατυχία να μείνει χήρα από τα 27 της. Με πείσμα και σπιρτάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να αναλάβει ολοκληρωτικά την εταιρεία του πεθερού της, που είχε ιδρυθεί από το 1772. Αντίθετα με την εποχή, που απομάκρυνε τις γυναίκες από τον επιχειρηματικό κλάδο εκείνη όχι μόνο τόλμησε να εναντιωθεί σε αυτό, αλλά δημιούργησε και τρομερές καινοτομίες που καθόρισαν τον τρόπο παραγωγής της σαμπάνια παγκοσμίως! Τεράστιο ενδιαφέρον έχει πως ήταν εκείνη που εφηύρε το πρώτο τραπέζι remuage (είναι το σύστημα που τοποθετούνται οι σαμπάνιες και περιστρέφονται ώστε να συγκεντρωθεί στο λαιμό του μπουκαλιού το ίζημα το οποίο θα αφαιρεθεί πριν τον πωματισμό της φιάλης)! Εκτός όμως από αυτό, ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη vintage champagne και την πρώτη ροζέ champagne από blend των ποικιλιών!

Με όλες αυτές τις πρωτιές στο ενεργητικό της, η πορεία ήταν μονόδρομος. Το όνομά της έγινε ένα τεράστιο brand name και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ όλοι την αποκαλούσαν "la grande dame of Champagne" (η μεγάλη κυρία της σαμπάνιας!).

Η Yellow Label Brut είναι η πιο γνωστή ετικέτα του οίκου, με τις ποικιλίες Pinot Noir, Chardonnay και Pinot Meunier, να μαζεύονται από περίπου 60 διαφορετικά Crus της περιοχής. Τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά και χρησιμοποιείται μόνο ο πρόρωγος. Μετά την προσθήκη του liqueur de tirage, η δεύτερη ζύμωση γίνεται μέσα στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες για 36 μήνες και αποκτά γεμάτο σώμα πλούσια αρωματικό, με μια δυσεύρετη ισορροπία και κομψότητα.

Άλλωστε ο οίκος Veuve Clicquot, όλα τα χρόνια λειτουργίας βαδίζει με φάρος ένα μόνο πράγμα «Υπάρχει μόνο και μια ποιότητα, η καλύτερη!»

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί στο ποτήρι με χρυσές ανταύγειες. Αρώματα από λευκόσαρκα ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνι, πράσινο μήλο, αχλάδι, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, ζύμης μπριος, κρέμας και καρυδιού.

Διαθέτει κομψό αφρισμό και ισορροπημένη έντονη δροσιστική οξύτητα. Λεμονάτος χαρακτήρας σε ισορροπία με αχλάδι, κόκκινο μήλο, μπριος, κασιους και νότες βανίλιας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Champagne (Καμπανία), Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, νεκταρίνι, πράσινο μήλο, αχλάδι, βανίλια, ζύμη, μπριος, κρέμα, καρύδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VEUVE CLICQUOT PONSARDIN YELLOW LABEL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ την σαν απεριτίφ ή με καπνιστό σολομό, χαβιάρι, αστακό, παλαιωμένα τυριά.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}