ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Χείλια Σταφύλια Ροζέ 2022 - Κτήμα Καραδήμος
Κτήμα Καραδήμος

ΧΕΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια δοκιμή θα σε πείσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Χείλια Σταφύλια ροζέ από το Κτήμα Καραδήμου, είναι ένα ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο που δεν συναντάς συχνά. Γιατί; Γιατί έχει τα χαρακτηριστικά αρώματα τομάτας και κόκκινου φρούτου, που αναγνωρίζεις από χιλιόμετρα, αλλά και κάτι επιπλέον που το κάνει να σπανίζει. Είναι ημίξηρο και άκρως δροσιστικό!  
 
Ο Δημήτρης Καραδήμος, μετά την καριέρα του καθηγητή φυσικής, σπούδασε οινολογία και ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Γιάννη που ασχολείται με την αμπελουργία. Μαζί ίδρυσαν το Κτήμα Καραδήμου και στα 65 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα καλλιεργούν με βιολογική μέθοδο ελληνικές και ξένες ποικιλίες. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας, ενώ η καλλιέργεια στο σύνολό της από την αρχή είναι βιολογική με Πιστοποίηση ΒIO HELLAS!
 
Το Ξινόμαυρο δίνει ροζέ κρασιά με χαρακτήρα και το Χείλια Σταφύλια είναι επίσης ένα από αυτά. Η ιδιαιτερότητα της περιοχής καλλιέργειας λόγω της ήπιας κλίσης που έχουν οι πλαγιές, προσφέρει μια σταθερή διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι η ποιότητα των σταφυλιών παραμένει πολύ υψηλή. Αυτό αποτυπώνεται στο κρασί με κομψότητα γεύσεων, εντάσεις αρωμάτων και φυσικά εκπληκτική τιμή!
 
Το Χείλια Σταφύλια ροζέ κατέχει έναν συνδυασμό στοιχείων που δεν χάνει ποτέ! Δοκίμασέ το τώρα. 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι σομόν. Υψηλή αρωματική ένταση με τα αρώματα μαρμελάδας τομάτας, φράουλας, σμέουρου και τριαντάφυλλου, να υπερτερούν. Νότες από λευκά άνθη δημιουργούν ένα ευχάριστο σύνολο.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερή φράουλα, ροζ γκρέιπφρουτ, γλυκό περγαμόντο, φύλα τομάτας και πάστα ελιάς. Η επίγευση είναι μακρά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ημίξηρο
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αταλάντη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Μαρμελάδα τομάτας, φράουλα, σμέουρο, τριαντάφυλλο, λευκά άνθη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΧΕΙΛΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΡΟΖΕ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με καυτερά πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}