ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο Ροζέ 2023 - Κτήμα Ζην Ηδέως
Κτήμα Ζην Ηδέως

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€13,80
€12,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τυπικό και εκφραστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο ροζέ Zinideos είναι ένα ροζέ που ακόμα και με τα μάτια κλειστά θα μπορούσες να μαντέψεις την ποικιλία του. Τα αρώματα της τομάτας και των κόκκινων φρούτων είναι τόσο εκφραστικά που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Εμείς το λατρέψαμε!

To οικογενειακό Οινοποιείο Ζην Ηδέως* βρίσκεται στο Λουτράκι Αλμωπίας, δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για ένα boutique οινοποιείο που ασχολείται τόσο με ελληνικές και τοπικές ποικιλίες όσο και με διεθνείς. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους εκτείνονται σε περίπου 88 στρέμματα, σε τρία διαφορετικά σημεία. Κατόπιν προσεκτικής μελέτης κάθε ποικιλία φυτεύτηκε στο σημείο και το έδαφος που της ταιριάζει περισσότερο για να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Το Ξινόμαυρο καλλιεργείται τόσο στον αμπελώνα Λουτράκι όσο και στον αμπελώνα των Νερόμυλων. Η προσεκτική οινοποίηση, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και με σύντομη εκχύλιση δίνουν έναν κρασί με λαμπερό ροδί χρώμα και εκρηκτικά Ξινομαυρίσια αρώματα.

Το Ξινόμαυρο ροζέ Zinideos είναι ένα ροζέ κομμένο και ραμμένο για τα καλοκαιρινά ντοματένια πιάτα.

* Ζην Ηδέως σημαίνει να ζεις χωρίς φόβο και πόνο, μια ζωή με αυτάρκεια, περιβαλλόμενη από φίλους

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ξινόμαυρο ροζέ Zinideos έχει μέτριο σομόν χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μαρμελάδας τομάτας, πορτοκαλιού, φράουλας, σμέουρου, πετροκέρασου και τριαντάφυλλου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες λουκουμιού, περγαμόντου, γλυκιάς τομάτας και φύλλων ελιάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Τομάτα, πορτοκάλι, φράουλα, σμέουρο, πετροκέρασο, τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γεμιστά, γαρίδες σαγανάκι, μακαρόνια με κιμά

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}