ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Xmf 2021 - Κτήμα Τσέλεπου
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί που φτάνει το Μοσχοφίλερο στα άκρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To X-mf από το Κτήμα Τσέλεπος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί που φτάνει το Μοσχοφίλερο στα άκρα. Είναι ροζέ; Είναι κόκκινο; Είναι orange; Θα σου πούμε πως είναι λίγο από όλα και είναι πραγματικά απίστευτο!

To όνομα του Γιάννη Τσέλεπου είναι συνυφασμένο με τη Μαντινεία και το Μοσχοφίλερο και όπως όλα δείχνουν ο γιος του, ο Άρης, έχει κληρονομήσει το ίδιο ταλέντο. Στη γκάμα του οινοποιείου υπήρχαν ήδη δυο λευκά, ένα ροζέ και δυο αφρώδη οπότε έπρεπε να βρεθεί μια άλλη «συνταγή». Έτσι γεννήθηκε το X-mf. Τα σταφύλια προέρχονται από ένα αμπελοτόπι στην Περπαταριά, σε υψόμετρο 760 μέτρων. Έπειτα τα τσαμπιά χρησιμοποιούνται ολόκληρα και το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, τις πρώτες 20 μέρες. Η ζύμωση του κρασιού συνεχίζεται σε πήλινους αμφορείς όπου και ωριμάζει για 6 μήνες. Τέλος δεν προστίθενται θειώδη και το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Το αποτέλεσμα είναι ένα βαθύχρωμο ροζέ, οριακά κόκκινο, με χαρακτήρα που θυμίζει orange και είναι απλά ακαταμάχητο.

Το X-mf από το Κτήμα Τσέλεπος εμφιαλώνεται σε περίπου 1000 φιάλες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το X-mf από το Κτήμα Τσέλεπος έχει βαθύ ροζ χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη έχει εκρηκτικά αρώματα φράουλας, κερασιού, τριαντάφυλλου, λουκουμιού, πορτοκαλιού, κυδωνιού, περγαμόντου και λευκού τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και απαλές τανίνες, Ροδοζάχαρη, γλυκό περγαμόντο, ψητό κυδώνι, λωτός, νεράντζι, αποξηραμένη φράουλα, νωπό χώμα και βότανα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αρκαδία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, τριαντάφυλλο, λουκούμι, πορτοκάλι, κυδώνι, περγαμόντο, λευκό τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XMF 2021 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με ντομάτες γεμιστές, λαζάνια με τυριά στο φούρνο, ψαρονέφρι με μάνγκο και prosciutto 

Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα

500g Λαζάνια
600g φιλέτο κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
100ml κρασί
50ml ελαιόλαδο
400g ντομάτες ψιλοκομμένες
150ml τοματοχυμό
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 γρ. φέτα πικάντικη
100 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες (ιδανικά χωρίς κουκούτσι)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε, με λίγο από το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να πάρει ελαφρώς χρώμα. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και αποσύρουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα λαζάνια για 8-11 λεπτά.

Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το πικάντικο κοτόπουλο και ψιλοκομμένα βασιλικό και μαϊντανό.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}