ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
43k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Αφρός - Οινοποιείο Κεχρής
Οινοποιείο Κεχρής

ΑΦΡΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€9,20
€7,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Καινοτόμο και Φρέσκο παράδειγμα Γαστρονομικής Ρετσίνας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο πρωτοπόρος της Ρετσίνας, Στέλιος Κεχρής, αποφάσισε πριν από 3 περίπου χρόνια να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά, με μια Pet Nat Ρετσίνα, τον Αφρό του Οινοποιείου Κεχρής. Όταν ακούς τις λέξεις "Ρετσίνα" και "Κεχρής" στην ίδια πρόταση, ξέρεις πως δεν είναι απλά τα πράγματα και πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν!

Tο Οινοποιείο Κεχρής, που έχει αναδείξει εδώ και χρόνια τη Ρετσίνα όσο κανείς, δε θα μπορούσε να επαναπαυθεί στις δάφνες του! Συμβαδίζοντας απόλυτα με τις τάσεις της εποχής, η οικογένεια Κεχρή αποφάσισε να κάνει μια Ρετσίνα που θα λατρέψουν όλοι και ιδιαίτερα το νεαρό κοινό. Η πρώτη Pet Nat Ρετσίνα είναι γεγονός και τα αμέτρητα μπουκάλια που καταναλώνονται σε πάρτι, picnic, ψαροταβέρνες και wine bars κάθε χρόνο δηλώνουν πως ο Κεχρής τα κατάφερε για ακόμα μια φορά θριαμβευτικά!

Ο Αφρός δημιουργήθηκε εξ'ολοκλήρου από Ροδίτη (όχι τυχαία), ζύμωσε σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε με φυσικό τρόπο να φυλακίσει μέσα τις μπουρμπουλήθρες και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστος σε μια υπέροχη vintage φιάλη! Οι γαργαλιστικές μπουρμπουλήθρες, τα αρώματα από ψημένο πολίτικο τσουρέκι, πεύκο και φρέσκο λεμόνι, σε μεταφέρουν αστραπιαία σε μια καλοκαιρινή όαση.

Ο Αφρός από το Οινοποιείο Κεχρής είναι το οικονομικότερο και ποιοτικότερο γαστρονομικό Passepartout για να συνοδεύσει, κυριολεκτικά όλα σου τραπέζια!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Αφρός από το Οινοποιείο Κεχρής έχει ελαφρώς θολό, απαλό λεμονοπράσινο χρώμα. Μύτη εκφραστική και έντονη με αρώματα πεύκου, μαστίχας, τσουρεκιού, ροδάκινου, κίτρου, grapefruit, ginger και λεμονιού. Στο στόμα έχει απαλό αφρισμό, μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Πεύκο, δεντρολίβανο, μαστίχα, μαχλέπι, ζύμη, ροδάκινο, νεράντζι, περγαμόντο, κίτρο και grapefruit γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά -
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Πεύκο, μαστίχα, τσουρέκι, ροδάκινο, κίτρο, grapefruit, ginger, λεμόνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 1 χρόνο
Πώμα Καπάκι
Βιολογικό Όχι

ΑΦΡΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή πιάτα με καπνιστό σολομό.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}