Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αφρός 2017 - Οινοποιείο Κεχρής
Οινοποιείο Κεχρής

ΑΦΡΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€9,40
8.00
€8,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο καινοτόμος ξαναχτυπά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ακούς τις λέξεις “Ρετσίνα” και “Κεχρής” στην ίδια πρόταση ξέρεις πως δεν είναι απλά τα πράγματα και πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Νιώθεις την αλλαγή να έρχεται και να μυρίζει κάτι νέο, καινουργιο και φρέσκο, που ήρθε για να μέινει!

Ναι λοιπόν, το Οινοποιείο Κεχρής, που έχει αναδείξει εδώ και χρόνια τη ρετσίνα όσο κανείς, ξαναχτυπά!

Η πρώτη Pet Nat Ρετσίνα είναι γεγονός και στα χέρια της οικογένειας δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από καταπληκτική. Ο Αφρός 2017 δημιουργήθηκε εξ’ολοκλήρου από Ροδίτη (όχι τυχαία), ζύμωσε σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε με φυσικό τρόπο να φυλακίσει μέσα τις μπουρμπουλήθρες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος σε μια υπέροχη vintage φιάλη!

Γαργαλιστικές μπουρμπουλήθρες, μυρωδιές από ψημένο πολίτικο τσουρέκι, πεύκο και φρέσκο λεμόνι, σε μεταφέρουν αστραπιαία στην καλοκαιρινή σου όαση. 

Ο Αφρός 2017 από το Οινοποιείο Κεχρής είναι το οικονομικότερο και ποιοτικότερο γαστρονομικό passepartout για να συνοδεύσει, κυριολεκτικά όλα τα καλοκαιρινά σου τραπέζια!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ελαφρώς θολό και έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα.

Μύτη εκφραστική και έντονη με αρώματα πεύκου, μαστίχας, τσουρεκιού, ροδάκινου, κίτρου, grapefruitginger και λεμονιού. 

Στο στόμα έχει απαλό αφρισμό, μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Πεύκο, δεντρολίβανο, μαστίχα, μαχλέπι, ζύμη, ροδάκινο, νεράντζι, περγαμόντο, κίτρο και grapefruit γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Απολαυστική επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα πεύκο, μαστίχα, τσουρέκι, ροδάκινο, κίτρο, grapefruit, ginger, λεμόνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 1 χρόνο
Πώμα Καπάκι
Βιολογικό Όχι

ΑΦΡΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή πιάτα με καπνιστό σολομό

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}