ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Altana Ροζέ 2023 - Vaptistis Winery
Γιάννης Μωραΐτης

ALTANA ΡΟΖΕ 2023 - VAPTISTIS WINERY

  Ελλάδα / Τήνος
€23,10
€20,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια σπάνια ποικιλία και ένα ροζέ σκέτη αποκάλυψη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Altana ροζέ από το οινοποιείο Βαπτιστής στην Τήνο, έχει όση βοτανικότητα και φρουτένια διάσταση χρειάζεται, για να μπει δίπλα σε οποιοδήποτε ψαροφαγικό καλοκαιρινό μεζεδάκι μπορείς να σκεφτείς. Η ανακάλυψη νέων ποικιλιών είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αλλά εδώ πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη!
 
Το 2013, ο Γιάννης Μωραΐτης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τους οικογενειακούς αμπελώνες που βρίσκονται στο ορεινό χωριό Στενή, στην Τήνο. Μετά από μερικά χρόνια και πολλές πειραματικές ενέργειες, το 2016 έκανε τον πρώτο του τρύγο στα 30 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και εμφιάλωσε το πρώτο του κρασί. Το οινοποιείο καλλιεργεί μόνο ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και η πολυπλοκότητα του εδάφους σε συνδυασμό με τη βιολογική καλλιέργεια, καταλήγει σε εντυπωσιακά κρασιά. Το Μαυροθήρικο είναι μια σπάνια ποικιλία που δεν συναντάς συχνά, αλλά το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι σε συνθήκες στρες (δηλαδή πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας) δίνει μοναδικά αποτελέσματα.
 
Το Altana Ροζέ, είναι ο καλύτερος τρόπος να φανεί η δυναμική αυτής της ποικιλίας, αφού η παραμονή του Μαυροθήρικου στη δεξαμενή διατήρησε τη φρεσκάδα του φρούτου, τον πλούσιο μπαχαρένιο χαρακτήρα του και τα πολύ κομψά αρώματα πράσινου τσαγιού και λευκού πιπεριού. Τσιπούρες στα κάρβουνα, γαρίδες με λαδολέμονο, φιλετάκια σολομού βρήκαν το παρεάκι τους! 

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν με χάλκινες ανταύγειες. Στη μύτη έχει υψηλή αρωματική ένταση και τα αρώματα τριαντάφυλλου και ζουμπουλιού, πλαισιώνονται από νότες άγουρης φράουλας, φραμπουάζ και σαγκουινιού. Λευκό πιπέρι, φασκόμηλο και πράσινο τσάι προσδίδουν πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα είναι μέτριου όγκου με τραγανή οξύτητα. Τριαντάφυλλο, ροζ γκρέιπφρουτ, φράουλα και σμέουρο, με πικάντικες νότες πιπεριού καταλήγουν σε μακρά απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Μαυροθήρικο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, ζουμπούλι, φράουλα, φραμπουάζ, σαγκουίνι, λευκό πιπέρι, φασκόμηλο, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALTANA ΡΟΖΕ 2023 - VAPTISTIS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με γαριδάκι τηγανητό, ριζότο σολομού, πατατοσαλάτα με τόνο

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}