Το Altana ροζέ από το οινοποιείο Βαπτιστής στην Τήνο, έχει όση βοτανικότητα και φρουτένια διάσταση χρειάζεται, για να μπει δίπλα σε οποιοδήποτε ψαροφαγικό καλοκαιρινό μεζεδάκι μπορείς να σκεφτείς. Η ανακάλυψη νέων ποικιλιών είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αλλά εδώ πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη!
Το 2013, ο Γιάννης Μωραΐτης, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τους οικογενειακούς αμπελώνες που βρίσκονται στο ορεινό χωριό Στενή, στην Τήνο. Μετά από μερικά χρόνια και πολλές πειραματικές ενέργειες, το 2016 έκανε τον πρώτο του τρύγο στα 30 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και εμφιάλωσε το πρώτο του κρασί. Το οινοποιείο καλλιεργεί μόνο ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και η πολυπλοκότητα του εδάφους σε συνδυασμό με τη βιολογική καλλιέργεια, καταλήγει σε εντυπωσιακά κρασιά. Το Μαυροθήρικο είναι μια σπάνια ποικιλία που δεν συναντάς συχνά, αλλά το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι σε συνθήκες στρες (δηλαδή πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας) δίνει μοναδικά αποτελέσματα.
Το Altana Ροζέ, είναι ο καλύτερος τρόπος να φανεί η δυναμική αυτής της ποικιλίας, αφού η παραμονή του Μαυροθήρικου στη δεξαμενή διατήρησε τη φρεσκάδα του φρούτου, τον πλούσιο μπαχαρένιο χαρακτήρα του και τα πολύ κομψά αρώματα πράσινου τσαγιού και λευκού πιπεριού. Τσιπούρες στα κάρβουνα, γαρίδες με λαδολέμονο, φιλετάκια σολομού βρήκαν το παρεάκι τους!