Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Idylle d' Achinos 2017 - La Tour Melas
93
€14,28
12.40
€12,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ταξίδι στην Προβηγκία και πίσω!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Από τα ανεξίτηλα ειδύλλια!

Το αγαπάμε για την αυτοσυγκράτησή του. Ακούγεται περίεργο, ε; Κι όμως, ενώ έχει όλα τα φόντα να προκαλέσει έκρηξη από την πρώτη στιγμή που θα κυλήσει στο ποτήρι, συγκρατείται. Το Idylle d' Achinos του Κτήματος La Tour Melas θυσιάζει τον αρωματικό εντυπωσιασμό για χάρη μιας λεπτεπίλεπτης και εύθραυστης ισορροπίας. Με λίγα λόγια μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που το δοκιμάζουμε.

Το μυστικό του; Εξαντλητική επιμέλεια στο αμπέλι. Κιόλας από τη στιγμή ολοκλήρωσης του τρύγου ξεκινούν οι προσεκτικές ενέργειες για την προετοιμασία του επόμενου.

Λίγο έξω από το χωριό Αχινός στη Φθιώτιδα, ο Κύρος Μελάς δημιούργησε ένα οινοποιείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξακουστά οινοποιεία της Γαλλίας. Θυσιάζοντας την παραγωγή που θα μπορούσε να έχει στον βωμό της ποιότητας, αυτός και η ομάδα του φτάνουν τα 100 ετών αμπέλια στα άκρα περιορίζοντας την παραγωγικότητά τους στο ελάχιστο. Βιοδυναμική, οργανική καλλιέργεια και πυκνή φύτευση σκληραγωγούν τα φυτά σε πρωτόγνωρα επίπεδα συμπύκνωσης της ενέργειάς τους και της φροντίδας τους σε ελάχιστα τσαμπιά.

Για το Idylle d’ Achinos, τρεις ποικιλίες ισομερώς καταμερισμένες μπλέκουν σε ένα μεγάλο ειδύλλιο, από αυτά που ούτε με τον χρόνο δεν ξεπερνιούνται. Grenache, Syrah και Αγιωργίτικο σε ίσα μέρη, οινοποιούνται με ελάχιστη εκχύλιση προκειμένου να δώσουν ένα κρασί με κύριο χαρακτηριστικό τη φινέτσα.

Γαλλική, ελληνική, πες την όπως θέλεις. Δύσκολα θα βρεις τόση συγκεντρωμένη σε ένα ποτήρι.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνό, σχεδόν διάφανο, σομόν στο ποτήρι.

Απαλό, φινετσάτο στη μύτη με κυρίαρχες νότες από ζουμερά, ώριμα πετροκέρασα και φράουλες. Στη συνέχεια κάνουν την εμφάνιση τους το κόκκινο μήλο, το σαγκουίνι και τα άνθη πορτοκαλιάς.

Στο στόμα είναι μετρίου(+) όγκου με τραγανή οξύτητα. Ρόδι, φράουλα, πετροκέρασο, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, κίτρο και καραμελωμένο μήλο δημιουργούν ιδιαίτερο προφίλ για ένα ροζέ κρασί, μακριά από όσα έχουμε συνηθίσει. Η μακρά επίγευση με νότες εσπεριδοειδών απογειώνει το σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Φθιώτιδα
Ποικιλία Grenache, Syrah, Αγιωργίτικο
Αρώματα πετροκέρασο, φράουλα, κόκκινο μήλο, σαγκουίνι, άνθη πορτοκαλιάς
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10 ℃
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα φελλός
Βιολογικό Όχι

IDYLLE D' ACHINOS 2017 - LA TOUR MELAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ταϋλανδέζικη κουζίνα, γαρίδες, πικάντικα αλλαντικά ή με τηγανιτά ψάρια

Μακαρόνια με σύκο και προσούτο


  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}