ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροζέ 2017 - Κτήμα Καμάρα
Καμάρα - Κτήμα Κιουτσούκη

ΡΟΖΕ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

  Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Παραδέξου το. Τίποτα δεν είναι σαν ένα καλό ροζέ το καλοκαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο το ξέρεις. Καλά μάλιστα. Το Cinsaut (ή Cinsault) όμως; Αρχικά, προφέρεται Σανσό. Γαλλική ποικιλία, ερυθρή και με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Languedoc Roussillon στη Νότια Γαλλία αλλά και στη Νότιο Αφρική όπου ακούει στο όνομα Hermitage. Σιγά – σιγά έχει κερδίσει μερίδιο της παγκόσμιας πίτας αφού αν τελικά το ψάξεις λίγο παραπάνω, έχει περισσότερα από 50 διαφορετικά ονόματα στην καλλιέργειά του ανά την υφήλιο. Στην Ελλάδα οι εμφανίσεις του είναι ακόμη περιορισμένες.

Από την άλλη, ίσως να έχεις καταλάβει ότι η επταμελής οικογένεια του Δημήτρη Κιουτσούκη δεν είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Συνεχίζει να κάνει θαύματα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τολμώντας να πειραματιστεί με ποικιλίες αλλά και τρόπους οινοποίησης. Το μικρό boutique οινοποιείο Καμάρα επιδεικνύει αξιοζήλευτη τόλμη αλλά σταθερότητα στην παραγωγή μικρών διαμαντιών που δύσκολα θα πετύχεις εκτός Θεσσαλονίκης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης εγκατέλειψε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα για να αφιερωθεί στο κρασί. 

Καιρός να σου συστήσουμε το Ροζέ Κτήμα Καμάρα 2017. Νέα εμφάνιση, νέο χαρμάνι. Το Cinsault προστίθεται για πρώτη φορά στη σύνθεσή του, αν και πειραματίζονταν μαζί του χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο ροζέ κρασί πασπαρτού, που πίστεψέ μας, θα κλέψει την παράσταση σε κάθε περίσταση.

Οι δύο ποικιλίες καλλιεργούνται στον οικογενειακό αμπελώνα στην περιοχή του Μελισοχωρίου, ευνοούμενες από το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. Με προκλητικά φωτεινό χρώμα, ανάλαφρο χαρακτήρα και με τη στόφα ενός ροζέ κρασιού αξιώσεων το Κτήμα Καμάρα Ροζέ 2017 έχει όλα τα φόντα να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού.

Γιατί το είπαμε πασπαρτού; Θέλεις να το απολαύσεις μόνο του; Τέλεια! Θέλεις να το συνδυάσεις με θαλασσινά ή ψάρια; Θα το ευχαριστηθείς! Θέλεις με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες ή κρεατικά με ελαφριές σάλτσες; Άσε στη άκρη τα κόκκινα. Αυτό το ροζέ θα σε ενθουσιάσει!

Εμείς θα το πάρουμε μαζί μας πάντως στη βαλίτσα. Όλο και κάπου θα χρειαστεί.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό κρεμμυδί χρώμα στο ποτήρι.

Μύτη που αποπνέει γαλλική φινέτσα, με αρώματα φράουλας, πετροκέρασου και σύκου. Λουκούμι τριαντάφυλλο, γλυκιά τομάτα και βοτανικές νύξεις, συμπληρώνουν ένα ολοκληρωμένο, εντυπωσιακό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, έχει μέτριου όγκου σώμα, ιδιαίτερα νόστιμο, με ένταση και αισθητή οξύτητα που το ισορροπεί περίτεχνα. Ζουμερά ώριμα φρούτα όπως φράουλα, σύκο και κεράσι χαρίζουν μοναδική συμπύκνωση. Βοτανική επίγευση που μένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Cinsault
Αρώματα γιασεμί, ροζ τριαντάφυλλο, φράουλα, σύκο, μάνγκο, λουκούμι τριαντάφυλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΖΕ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών ή ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}