Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

L' Esprit du Lac 2017 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

L' ESPRIT DU LAC 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€15,20
13.00
€13,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το πνεύμα που δεν περιμένει

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι μάλλον από αυτά για τα οποία δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά λόγια.

Αλλά δεν κρατιόμαστε, θα σου πούμε.

Λίμνες, τέσσερις στο σύνολο, και παλιά κλήματα Ξινόμαυρου πρωταγωνιστούν στο νέο κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Περιορισμένης παραγωγής, αποκλειστικά από το αμπέλι της Καλής Ρίζας, το L’ Esprit du Lac 2017 του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, είναι από εκείνα τα ροζέ που αν μπουν στο ποτήρι σου, δύσκολα θα θες να τα βγάλεις. Μέχρι να εξαντληθούν.

Οι τέσσερις λίμνες του οροπεδίου του Αμυνταίου δροσίζουν και υγραίνουν τα ζεστά καλοκαίρια που μπορούν να γίνουν εξοντωτικά. Για την παραγωγή του L’ Esprit du Lac χρησιμοποιούνται μόνο τα καλύτερα σταφύλια από τα παλιότερα κλήματα του ιστορικού αμπελώνα της Καλής Ρίζας στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Με τη μέθοδο της αφαίμαξης (saignee), ο πρώρογος χυμός αφαιρείται λίγο μετά το σπάσιμο των ρογών και αφού έχει παραμείνει για μικρό διάστημα με τις φλούδες. Στη συνέχεια η ζύμωσή του πραγματοποιείται σε ξεχωριστή δεξαμενή, χωρίς τις φλούδες.

Το όνομά του, μάλλον περιπαιχτικό σημαίνει «το Πνεύμα της Λίμνης». Αέρινο, ανάλαφρο και άκρως δροσιστικό το L’ Esprit du Lac είναι η απάντηση του Κυρ-Γιάννη στα γαλλικά ροζέ που κατακλύζουν την παγκόσμια αγορά. Ήρθε με σκοπό να βάλει τα γυαλιά σε πολλά από αυτά και ήδη το καταφέρνει.

Ψάξε το πνεύμα στο ποτήρι σου όσο ακόμη προλαβαίνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό, φωτεινό σομόν με ελαφρές πορτοκαλί ανταύγειες.

Μύτη όλο φινέτσα, με ανθικό χαρακτήρα που αποκτά φρουτένια υπόσταση όσο περνάει ο χρόνος. Ροδοπέταλα, υάκινθος και άνθη πορτοκαλιάς κάνουν την αρχή και ακολουθούνται από φράουλα και κεράσι. Ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, ρόδι και φύλα τομάτας ολοκληρώνουν το λεπτεπίλεπτο σύνολο.

Μεσαίου όγκου στόμα με φινετσάτη αίσθηση και αναζωογονητική οξύτητα. Ώριμο μήλο, σαγκουίνι, ρόδι και γκρέιπφρουτ ξεχωρίζουν και επιμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα ροδοπέταλα, υάκινθος, άνθη πορτοκαλιάς, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, ρόδι, φύλα τομάτας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

L' ESPRIT DU LAC 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με θαλασσινά, πικάντικα πιάτα της Ασιατικής κουζίνας ή γεμιστές ντομάτες.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}