ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεγκόσκα 2017 Ροζέ - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΝΕΓΚΟΣΚΑ 2017 ΡΟΖΕ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια σπάνια Νεγκόσκα για μυημένους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεγκόσκα είναι το μεγάλο στοίχημα του Περικλή και του Στέργιου Τάτση. Θεωρούν πως με τη σωστή μεταχείριση μπορεί να δώσει μεγάλα κρασιά που αντέχουν στο χρόνο. Τα αμπέλια στον λόφο Λιμπάσκεριτ που θα πει «ο λόφος που μένουν οι άγγελοι», λίγο έξω από τη Γουμένισσα, με αυστηρά βιοδυναμική καλλιέργεια, αποτελούν τη βάση για το πιο ιδιαίτερο ροζέ που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Η Νεγκόσκα Ροζέ 2017 είναι ένα εξαιρετικό δείγμα των δυνατοτήτων της γηγενούς ποικιλίας της Γουμένισσας, της Νεγκόσκας, με ελάχιστες παρεμβάσεις (όπως πάντα) από τους αδερφούς Τάτση! Είναι η απόλυτη έκφραση της ποικιλίας και του terroir, καθώς έχει οινοποιηθεί με τις γηγενείς ζύμες του αμπελιού. Αφιλτράριστο και με χρώμα έντονο και βαθύ, αυτό το ροζέ δε μοιάζει με κανένα άλλο. Και επειδή όπως λέει και ένας φίλος «Στο Κτήμα Τάτση και το νερό έχει τανίνες», προετοιμάσου για ένα ροζέ πολύπλοκο και πολυδιάστατο!

Καιρός να απολαύσεις ένα πραγματικά μεγάλο ροζέ κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό, βαθύ ροδί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη κυριαρχούν η φράουλα, το πετροκέρασο αλλά και αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως νεραντζιού και φλούδας πορτοκαλιού, συνδυασμένα όμορφα με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, μέλι, κανέλα και βοτανικές νύξεις μου θυμίζουν μέντα.

Στο στόμα δεμένο, με τραγανή οξύτητα και τανικές νύξεις που προσθέτουν πολυπλοκότητα. Τα αρώματα της μύτης εκφράζονται εντονότερα στο στόμα με τη φράουλα, την τομάτα, την κανέλα και την μαντζουράνα να κυριαρχούν. Η μακράς διάρκειας επίγευση διατηρεί τη φλούδα πορτοκαλιού στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Νεγκόσκα
Αρώματα φράουλα, πετροκέρασο, εσπεριδοειδή, νεράντζι, φλούδα πορτοκαλιού, γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, μέλι, κανέλα, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΕΓΚΟΣΚΑ 2017 ΡΟΖΕ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σούσι, με λαδερά της ελληνικής κουζίνας, με γαρίδες με προσούτο στο γκριλ

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}