Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Πεταλούδες 2017 - Κτήμα Χαρλαύτη
91
Κτήμα Χαρλαύτη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Ελλάδα
€10,08
8.15
€8,15

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Έφτασε η ώρα για Πεταλούδες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Με άρωμα Άνοιξης

Άνοιξη. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Εντάξει. Το δεύτερο; Σίγουρα οι πεταλούδες. Και οι Πεταλούδες 2017 από το Κτήμα Χαρλαύτη είναι το απόλυτο κρασί της Άνοιξης!

Πες το από εμμονή στη λεπτομέρεια και στην ποικιλιακή ακρίβεια, πες το από άποψη, το Κτήμα Χαρλαύτη είναι από τους ελάχιστους που επιμένει να καλλιεργεί κλήματα τα οποία φέρνει απευθείας από τον τόπο καταγωγής τους. Το Syrah (Shiraz όπως το λένε) για το Πεταλούδες 2017 του Κτήματος Χαρλαύτη, δεν αποτελεί εξαίρεση. Απευθείας από την Κοιλάδα του Ροδανού, κλήματα φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν στον οικογενειακό αμπελώνα στη Νεμέα.

Τα σταφύλια τρυγήθηκαν το ξημέρωμα για να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας και μετά από ιδιαίτερα προσεκτική διαλογή ρόγα – ρόγα, οινοποιήθηκαν άμεσα. Η ελάχιστης διάρκειας εκχύλιση είναι υπεύθυνη για το εντυπωσιακό ανοιχτό ροδαλό χρώμα του, το οποίο είχε πριν ακόμη γίνει μόδα. Ανάλαφρες και καραμελένιες οι Πεταλούδες 2017 του Κτήματος Χαρλαύτη είναι μάλλον το ροζέ κρασί που θα κάνει την καρδιά σου να πεταρίσει. Βάζεις στοίχημα;

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν.

Μύτη ντελικάτη, με αρώματα ροζ γκρέιπφρουτ, φράουλας αλλά και νότες από μαλλί της γριάς, λευκό τριαντάφυλλο και λευκό πιπέρι. Δώσε του λίγο χρόνο και θα εξελιχθεί κι άλλο στο ποτήρι.

Στο στόμα είναι λιπαρό και πλούσιο, με υψηλή συμπύκνωση φρούτου, και τραγανή οξύτητα. Ροζ γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, φράουλα, νεράντζι, πετροκέρασο και ροδάκινο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η μακράς διάρκειας δροσιστική επίγευση θα σου κάνει παρέα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Syrah
Αρώματα ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, φράουλα, μαλλί της γριάς, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο θαλασσινών, καλαμάρι γεμιστό, ψάρια στο τηγάνι, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, ντομάτες γεμιστές

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε  τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.  Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια εως τα 2/3/ με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι , πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι)


από το  σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}