Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Roz - Οινοποιείο Πετρακόπουλος (Μελισσινός)
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

ROZ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ)

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€15,00
13.40
€13,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ευτυχώς έπεσε στα χέρια μας, Δυστυχώς οι φιάλες είναι ελάχιστες...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαυροδάφνη είναι μια φανταστική ποικιλία, με ανεξάντλητες δυνατότητες παράλληλα όμως είναι μια «απαγορευμένη» λέξη, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει την αναγραφή της στην ετικέτα των ξηρών εκδοχών της. Πως λοιπόν να μη λατρέψεις ένα ροζέ από την απαγορευμένη ποικιλία με το τρυφερό όνομα Roz; Απολαυστικό, αρωματικό και ελαφρώς πικάντικο σε ροζ χρώμα όπως μαρτυρά και το όνομα του. Κράτα στο μυαλό σου πως μιλάμε για 1300 φιάλες, ΜΟΝΟ!

Το Οινοποιείο Πετρακόπουλος (Μελισσινός) μας έχει καλομάθει με τα νόστιμα κρασιά και τις ιδιαίτερες οινοποιήσεις του. Το Roz 2017 είναι ένα από αυτά! Νεαρά, ξηρικά αμπέλια Μαυροδάφνης στην περιοχή του Άνω Κατελίου, σε υψόμετρο 350 μ. δίνουν τον πολύτιμο καρπό τους για το Roz 2017. Έπειτα οινοποιείται σαν λευκό κρασί με μηδαμινές εκχυλίσεις στέμφυλων (εκεί οφείλεται το τέλειο ροζ χρώμα του), ελάχιστες παρεμβάσεις και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Έτσι εξασφαλίζεται η εκφραστικότητα και η μοναδικότητα του!

Το Roz 2017 είναι ένα κρασί που με το χρώμα και τα αρώματα σε μεταφέρει νοητά σε καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα. Φαντάζεσαι τίποτα καλύτερο μέχρι να φύγεις για διακοπές;; Εμείς σίγουρα όχι!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο σομόν με ροζ ανταύγειες.

Μύτη εκφραστική, με νότες από ροζ γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, νεράντζι, πετροκέρασο και άγουρη φράουλα. Νύξεις από λευκό τριαντάφυλλο και δάφνη συμπληρώνονται από ελαφρώς mineral χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και πληθωρική αρωματική ένταση. Καραμέλα βουτύρου, τριαντάφυλλο, γλυκό κεράσι, κυδώνι, ζουμερά εσπεριδοειδή και ευκάλυπτος συνυπάρχουν σε ένα φόντο ορυκτότητας. Βοτανική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα ροζ γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, νεράντζι, πετροκέρασο, άγουρη φράουλα, λευκό τριαντάφυλλο, δάφνη, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROZ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σούσι, λαδερά της ελληνικής κουζίνας, με γαρίδες με προσούτο στο γκριλ

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}