ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Rose Arktos 2024 Elevation Vineyards
Arktos Elevation Vineyards

5 + 1 ROSE ARKTOS 2024 ELEVATION VINEYARDS

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€98,40
€74,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο Ξινομαυρίσιο ροζέ του καλοκαιριού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rose Arktos Elevation Vineyards είναι τόσο παλ σομόν, αλλά και τόσο εκφραστικό, που θα κάνει τις Προβηγκίες να κοκκινίσουν. Το νέο ροζέ του Καραμολέγκου από το Αμύνταιο και από Ξινόμαυρο είναι εδώ και είναι έτοιμο να σε κατακτήσει!

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη ακούσει, ο Αρτέμης Καραμολέγκος εκτός από τη Σαντορίνη έχει βαλθεί να κατακτήσει και το Αμύνταιο. Πως; Μα με το νέο του εγχείρημα που ακούει στο όνομα Arktos Elevation Vineyards. Με το ίδιο μεράκι και την ίδια εμμονή με την λεπτομέρεια κάνει κρασιά που εκφράζουν την κάθε ποικιλία αλλά και τον τόπο που γεννιούνται.

Για το Rose Arktos Elevation Vineyards έχουμε 100% Ξινόμαυρο από το ψυχρό κλίμα του Αμυνταίου. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει μόνο σε δεξαμενή ώστε να λάμψουν τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τραγανό κόκκινο φρούτο και ζωηρή οξύτητα συνθέτουν ένα φανταστικό ροζέ για όλα τα καλοκαιρινά τοματένια λαδερά αλλά και για ευφάνταστα πιάτα θαλασσινών.

Το Rose Arktos Elevation Vineyards βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο Ξινομαυρίσιο ροζέ του καλοκαιριού! Μην το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Δοκιμή

Αχνό σομόν χρώμα και κομψά αρώματα φράουλας, σμέουρου, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκού τριαντάφυλλου και φραγκοστάφυλου. Πινελιές φυτικότητας, εσπεριδοειδών και λευκού ροδάκινου συμπληρώνουν το σύνολο.

Φίνο στόμα, με μέτριο προς ελαφρύ σώμα και τονισμένη οξύτητα. Η αίσθηση στο στόμα είναι σαν να δαγκώνεις φρέσκα και ζουμερά σμέουρα και φράουλες μαριναρισμένες σε ξύσμα λεμονιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αμύνταιο, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, σμέουρο, ροζ γκρέιπφρουτ, λευκό τριαντάφυλλο, φραγκοστάφυλο, φυτικότητα, εσπεριδοειδών, λευκό ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9-12°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ROSE ARKTOS 2024 ELEVATION VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ψητές γαρίδες με λεμόνι και μυρωδικά, ταρτάρ τόνου, χοιρινό ψαρονέφρι, χωριάτικη σαλάτα και ψητά λαχανικά.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}