Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Sun Rose 2017 - Κτήμα Γράμψα
€13,50
11.00
€11,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Δύσκολα δεν θα το ερωτευτείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με χρώμα ανοιχτό σομόν, ή αν θέλεις «προβηγκί» (το χρώμα των ροζέ κρασιών της Προβηγκίας) και φινέτσα που θα ζήλευαν τα καλύτερα γαλλικά κρασιά, το Sun Rose 2017 του Κτήματος Γράμψα μάλλον είναι το ροζέ που έψαχνες εδώ και καιρό.

Η σπάνια και άγνωστη ποικιλία Αυγουστιάτης κάνει θάυματα στο terroir της Ζακύνθου το οποίο δείχνει να την αγαπά ιδιαίτερα. Οι αδερφοί Γράμψα, έχοντας αντιληφθεί το ειδύλλιο, επενδύουν στην ερυθρή ποικιλία και πειραματίζονται μαζί της σε ερυθρές και ροζέ οινοποιήσεις στο μικρό οινοποιείο τους στο Λαγωπόδο Ζακύνθου. Το Sun Ροζέ 2017 του Κτήματος Γράμψα είναι ένα υποδειγματικά ντελικάτο ροζέ που βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη, εμείς μάλλον ανακαλύψαμε το αγαπημένο μας ροζέ κρασί για το 2017.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό σομόν χρώμα, κοντά σε αυτό της φλούδας κρεμμυδιού.

Φινετσάτα αρώματα φράουλας και πετροκέρασου συνδυάζονται με φραμπουάζ και κυδώνι. Τριαντάφυλλο, αρμπαρόριζα και νύξεις καραμέλας βουτύρου ολοκληρώνουν το λεπτεπίλεπτο σύνολο.

Απολαυστικό στο στόμα, με απαλή οξύτητα που συνοδεύει όμορφα το φρούτο. Κεράσι, φράουλα και κομπόστα μήλου ξεχωρίζουν και επιμένουν στη μακράς διάρκειας, καραμελένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Αυγουστιάτης
Αρώματα φράουλα, πετροκέρασο, φραμπουάζ, κυδώνι, τριαντάφυλλο, αρμπαρόριζα, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SUN ROSE 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του, συνδυάστε το με ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη ή με λευκά κρεμώδη τυριά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}