Το Terra Roza του Μανώλη Γκαράλη είναι ένα “φυσικό” ροζέ κρασί που περικλείει μέσα του τα καλύτερα στοιχεία της Λήμνου: το ηφαιστειογενές έδαφος, τα φλοράλ αρώματα του Μοσχάτου και το κόκκινο φρούτο από το Λημνιό. Ζουμερό και απολαυστικό, έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα αγαπημένα σου ροζέ.
Ο Μανώλης Γκαράλης, τρίτης γενιάς αμπελουργός, αποφάσισε το 2006 να μετατρέψει τα βιολογικά του σταφύλια σε κρασιά που μιλούν τη γλώσσα της Λήμνου. Χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς πρόσθετα, χωρίς παρεμβάσεις. Το Terra Roza του Γκαράλη είναι η απόλυτη έκφραση αυτής της φιλοσοφίας που φέρει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του νησιού.
Η ποικιλιακή του σύνθεση είναι ασυνήθιστη αλλά απόλυτα λογική για το νησί: 90% Μοσχάτο Αλεξανδρείας, η αρωματική ψυχή της Λήμνου, και 10% Λημνιό, η αρχαιότερη ελληνική ερυθρή ποικιλία. To Μοσχάτο παραμένει με τις φλούδες για πέντε ημέρες, σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να τονιστεί ο αρωματικός χαρακτήρας και η δομή του κρασιού. Το Λημνιό προστίθεται για να δώσει λαμπερό χρώμα, σώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα, με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για δυόμισι μήνες εκεί και έναν μήνα στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει. Το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς πρόσθετα και λοιπές παρεμβάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί ζωντανό, ανεπιτήδευτο και γεμάτο χαρακτήρα.
Δοκίμασε το τώρα!