Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Τομή Ροζέ 2017 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

ΤΟΜΗ ΡΟΖΕ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Μαντίνεια
€12,30
11.10
€11,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μοναδικά διαφορετικό ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το πρωτοείδαμε πριν δύο χρόνια. Έκλεψε τις καρδιές όχι μόνο τις δικές μας. Το ότι εξαντλήθηκε σε λίγες μόνο μέρες δείχνει ότι το αγάπησες όσο λίγα άλλα. Πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στα ποτήρια δοκιμής μας.

Ένα σχετικά νέο οινοποιείο από τη Μαντινεία, το Οινοποιείο Τρουπή κατάφερε ένα κρασί πραγματική τομή για το είδος και την ποικιλία. Το Μοσχοφίλερο καλλιεργείται σε ένα και μόνο αποκλειστικά συνεργαζόμενο αμπελοτόπι σε υψόμετρο 700μ, υπό τη συνεχή επίβλεψη και φροντίδα ενός ντόπιου παππού, που το βλέπει και το περιποιείται σαν να ήταν ο κήπος του. Παρά τη δύσκολη για τη Μαντινεία χρονιά, η συγκεκριμένη περιοχή γλίτωσε το καταστροφικό χαλάζι αφήνοντας τον καρπό εξαιρετικά υγιή μέχρι το τέλος. Συνδυάζοντας μοναδικά τη γλυκύτητα και την οξύτητα, με τρόπο πρωτόγνωρο για την ποικιλία, θα ήταν κρίμα όπως λένε ο Γιάννης Τρουπής και ο συνεργάτης του Κώστας Κουτσουμπός, να μην γίνει ροζέ!

Νομίζουμε ήδη ξέρεις ότι το Μοσχοφίλερο είναι ερυθρωπή ποικιλία. Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε λευκά κρασιά αλλά είναι καθόλα ικανή να δώσει και εξαιρετικά ροζέ. Ναι, καλά διάβασες. Ροζέ από Μοσχοφίλερο.

Λίγα τεχνικά στοιχεία τώρα. Αμέσως μετά τη συγκομιδή ο καρπός πάγωσε στους 4ο C για 24 ώρες και στη συνέχεια εκχυλίστηκε σε χαμηλές θερμοκρασίες παραμένοντας 24 ώρες με τις φλούδες. Αυτή η παραμονή με τον φλοιό του χάρισε το υπέροχο σωμόν χρώμα του ενώ η κρυοεκχύλιση φρόντισε για την εκπληκτική ενσωμάτωση του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Για το Τομή Ροζέ 2017 του Οινοποιείου Τρουπή χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρωγος, το καλύτερο δηλαδή μέρος του χυμού το οποίο προκύπτει χωρίς απολύτως καμία πίεση, μόνο υπό το βάρος των ίδιων των σταφυλιών. Τα τακτικά batonage στη δεξαμενή είναι υπεύθυνα για το σώμα και την υφή του.

Το ξέρουμε ότι δεν σε έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά έπρεπε να τα πούμε γιατί εξηγούν γιατί το Τομή Ροζέ 2017 είναι ένα εκπληκτικό ροζέ κρασί, πολύ περιορισμένης παραγωγής, ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά. Προέκυψε από την άψογη εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών, από τέλεια καταρτισμένους οινοποιούς, σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη μιας πολυδυναμικής ποικιλίας.

Ο χορός των διεθνών μεταλλίων μόλις ξεκίνησε και όλα δείχνουν ότι θα είναι μακρύς.

Πως μπορεί να μην είναι τομή;

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό σωμόν χρώμα στα πρότυπα της Προβηγκίας.

Πλούσια, φινετσάτα αρώματα γλυκού κυδώνι, φράουλας και πετροκέρασου συνοδεύονται από νύξεις lime και φλούδας μανταρινιού. Λευκό τριαντάφυλλο, ζουμπούλι και νυχτολούλουδο χαρίζουν ανθικό χαρακτήρα ενώ όσο περνάει η ώρα, το τριαντάφυλλο αποκτά λουκουμένια αίσθηση.

Πλούσιο στόμα, έντονο, με λιπαρή, βουτυρώδη υφή και απόλυτη ισορροπία. Η ελαφριά γλυκύτητα τονίζει το φρούτο, χαρίζοντας μαρμελαδένια αίσθηση στη φράουλα και το κεράσι ενώ καραμέλα γάλακτος και γιασεμί παραμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γλυκό κυδώνι, φράουλα, πετροκέρασο, lime, φλούδα μανταρινιού, λευκό τριαντάφυλλο, ζουμπούλι, νυχτολούλουδο, λουκούμι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΟΜΗ ΡΟΖΕ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα ψητού σολομού και με φαγητά με γεύσεις umami, όπως καραβίδες με μπιζέλια ή απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}