Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρόζα 2016 - Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής
93
Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής

ΡΟΖΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΧΡΗΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€11,20
9.95
€9,95

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Απόλυτα κεφάτη και καλοκαιρινή

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Δεν μπορώ να το εξηγήσω

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που θα δω την ετικέτα της ή το εκθαμβωτικό ροζέ χρώμα της στο ποτήρι, μου φέρνει στο μυαλό εκείνο το τραγούδι, «Her name was Lola, she was a showgirl» κλπ. Έλα, ξέρεις ποιο λέω. Με βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση. Από την άλλη, στην πρόσφατη δοκιμή μας ο Γιάννης μόλις τη δοκίμασε, απλά αρνήθηκε να προχωρήσει στο επόμενο κρασί.

Γεμάτη φρεσκάδα, δροσιά και σκέρτσο, ήδη την φαντάζομαι μεσημέρι με θαλασσινά δίπλα στο κύμα αλλά δεν θα με ενοχλούσε καθόλου και στο ποτήρι δίπλα μου στην παραλία. Βέβαια και με έναν τόνο στα κάρβουνα θα ήταν όνειρο.

Ο Στέλιος Κεχρής, μετά το Δάκρυ του Πέυκου, καινοτομεί με μια ροζέ εκδοχή της αγαπημένης του ρετσίνας. Ξινόμαυρο από τη Γουμένισσα αποτελεί τη βάση. Ροζέ και με υποψία ρετσινιού, η Ρόζα είναι ένα απόλυτα γαστρονομικό κρασί που θα δώσει πέρα από χρώμα, υπέροχα αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι σου.

Αν δεν σου λέγαμε ότι έχει ίχνη ρετσινιού μπορεί και να μην το καταλάβαινες.

Και συνεχίζω. «Her name was Lola, she was a showgirl...»

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό κερασί χρώμα στο ποτήρι.

Πληθωρική φρουτένια μύτη, γεμάτη φράουλα, κεράσι και φραγκοστάφυλο. Κανέλα, δεντρολίβανο και νότες τομάτας παίρνουν τη σκυτάλη ενώ νύξεις μαστίχας και βουτύρου προσθέτουν στον πολύπλοκο χαρακτήρα της.

Πλούσιο στόμα με δροσιστική οξύτητα και ανεπαίσθητα τανική υπόσταση. Μήλο, πετροκέρασο και φράουλα κυριαρχούν ακολουθούμενα ελαφριά αίσθηση τομάτας και βουτύρου. Η φράουλα επιμένει στο πολύ μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο, κανέλα, δεντρολίβανο, τομάτα, μαστίχα, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΖΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με τόνο στα κάρβουνα, χταπόδι ξυδάτο ή όστρακα αχνιστά

Μπακαλιάρος Τσιλαδιά της Μεσσηνίας

  • 1200 γρ. παστό μπακαλιάρο
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. Κορινθιακές μαύρες σταφίδες
  • 250 ml. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

:

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη ημέρα, εκτός και αν ο μπακαλιάρος που θα χρησιμοποιήουμε είναι ήδη ξαρμυρισμένος. Να θυμάσαι δεν αρκεί να τον βάλεις σε άφθονο κρύο νερό για να ξαρμυρίσει. Θα πρέπει να του αλλάξουμε νερό τουλάχιστον 6-7 φορές και να παραμείνει μέσα στο νερό τουλάχιστον 10 ώρες.

Στη συνέχεια τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει καλά.

Κόβουμε τα 3 κρεμμύδια σε φέτες και το ένα το ψιλοκόβουμε, όπως κάνουμε και με την σκελίδα του σκόρδου.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν μαλακά, ανακατεύοντας συχνά. Όταν μαραθούν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και τέλος τις σταφίδες.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και ξεκινάμε να προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Τεμαχίζουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες.

Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τις μισές φέτες ντομάτας και από επάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με την σάλτσα και κουνάμε ελαφρά το ταψί για να πάει παντού. Στρώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1-2 δαφνόφυλλα.

Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα στις αντιστάσεις και ανάλογα τον φούρνο. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο μπακαλιάρος, τα καραμελωμένα κρεμύδια, και η ντομάτα. Λευκά και ροζέ κρασιά με οξύτητα (λόγω της ντομάτας) και φρουτένια αρώματα, έχουν την τιμητική τους. Και ένα ελαφρύ κόκκινο με μαζεμένες τανίνες δεν θα πήγαινε άσχημα.

Δες τις προτάσεις του mySommelier για αυτή τη συνταγή παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}