Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαυροκουντούρα 2011 - Κτήμα Αβαντίς
Κτήμα Αβαντίς

ΜΑΥΡΟΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

  Ελλάδα / Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δεν χρειάζεται συστάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κτήμα Αβαντίς και συγκεκριμένα ο Απόστολος Μούντριχας, δεν χρειάζονται συστάσεις! Σίγουρα θα έχεις ακούσει να τον αποκαλούν maître του Syrah (και όχι άδικα) μιας και δημιουργεί Syrah μοναδικής συμπύκνωσης αλλά και φινέτσας. Σήμερα όμως δε θα σου πούμε άλλα για το Syrah, αλλά για το «άγριο» διαμάντι του, την Μαυροκουντούρα. Η Μαυροκουντούρα είναι ο μικρόρωγος κλώνος της Μανδηλαριάς που στα χέρια του Απόστολου δίνει ένα κρασί που δε μοιάζει με καμία άλλη Μανδηλαριά. Συμπύκνωση, φινέτσα, ζουμερό και όχι καμένο φρούτο, βελούδινες τανίνες κάνουν αυτή τη Μανδηλαριά ακαταμάχητη. Ο πορφυρός χυμός της ωριμάζει για 12 μήνες σε νέα βαρέλια Hermitage και το αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό….

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι opaque πορφυρό με μπλε ανταύγειες.

Μύτη γοητευτική με πυκνό μαύρο φρούτο, όπως βατόμουρο, κεράσι, δαμάσκηνο και νότες βουτύρου, δέρματος, μπέικον, βανίλιας και πιπεριού. 

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, βύσσινο, μαρμελάδα δαμάσκηνο, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, δέρμα, καπνός  και μπόλικο πιπέρι συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Μαυροκουντούρα
Αρώματα βατόμουρο, κεράσι, δαμάσκηνο, νότες βουτύρου, δέρματος, μπέικον, βανίλια, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΥΡΟΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λουκάνικα, βοδινές μπριζόλες ή ζουμερά burger.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}