ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυκτέρι 2012 - Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου
Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου

ΝΥΚΤΕΡΙ 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα τυπικό νυκτέρι Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν ρωτήσεις έναν παλιό Σαντορινιό ποιο είναι το καλύτερο κρασί, αυτός θα σου πει χωρίς να το σκεφτεί «το νυκτέρι». Όπως λέει και το όνομά του, η δουλειά γίνεται βράδυ. Τα σταφύλια συλλέγονται νύχτα και μεταφέρονται και μεταφέρονται στο οινοποιείο όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν τα δει το φως της ημέρας και όσο ακόμη οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Η διαδικασία της οινοποίησης ξεκινά άμεσα και ολοκληρώνεται με την τουλάχιστον τρίμηνη ωρίμανση σε βαρέλι.

Ένα από τα εξαιρετικά και δυσεύρετα τυπικά νυκτέρια της Σαντορίνης, το Νυκτέρι 2012 του Οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου, σίγουρα θα ενθουσιάσει τους γνώστες του είδους!

Παλαιώστε το άφοβα για μια 5ετία ακόμα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό κίτρινο χρώμα στο ποτήρι με χρυσαφί ανταύγειες.

Αρώματα υπερώριμων κίτρινων φρούτων συναντούν βαριά αρώματα λουλουδιών σε ένα σύνολο με αέρα παλαίωσης. Η διάχυτη και έντονη αίσθηση τσακμακόπετρας δεν αφήνει περιθώρια λάθους ως προς τον τόπο προέλευσης.

Πλούσιο, μεστό στόμα με εξισορροπητική, έντονη οξύτητα που προσθέτει ένταση και διάρκεια. Η μακριάς διάρκειας επίγευση αφήνει μεταλλική αίσθηση ώριμου ροδάκινου στο στόμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο 100%
Αρώματα υπερώριμα κίτρινα φρούτα, λουλούδια, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΚΤΕΡΙ 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ψάρι στα κάρβουνα, ψητές γαρίδες ή οστρακοειδή.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}