Αν ρωτήσεις έναν παλιό Σαντορινιό ποιο είναι το καλύτερο κρασί, αυτός θα σου πει χωρίς να το σκεφτεί «το νυκτέρι». Όπως λέει και το όνομά του, η δουλειά γίνεται βράδυ. Τα σταφύλια συλλέγονται νύχτα και μεταφέρονται και μεταφέρονται στο οινοποιείο όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν τα δει το φως της ημέρας και όσο ακόμη οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Η διαδικασία της οινοποίησης ξεκινά άμεσα και ολοκληρώνεται με την τουλάχιστον τρίμηνη ωρίμανση σε βαρέλι.
Ένα από τα εξαιρετικά και δυσεύρετα τυπικά νυκτέρια της Σαντορίνης, το Νυκτέρι 2012 του Οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου, σίγουρα θα ενθουσιάσει τους γνώστες του είδους!
Παλαιώστε το άφοβα για μια 5ετία ακόμα.