Δύο μεγάλα Β! Δύο μεγάλες λευκές ποικιλίες χαρακτηρίζουν την γη της Κρήτης και έχουν καταφέρει να βάλουν τον αμπελώνα της στο στόχαστρο του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου οινικού κόσμου. Η Βηλάνα και το Βιδιανό έβγαλαν την Κρήτη από την αφάνεια φέρνοντάς τη για τα καλά στο προσκήνιο με διακρίσεις που κόβουν την ανάσα.
Σε μια ξεχωριστή οινοποίηση, ο Νίκος Γαβαλάς, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής ιστορίας που ξεκινά με τον προπάππου του που το 1906 φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στην περιοχή, πρωτοπορεί επιτυγχάνοντας να εκφράσει τη δυναμική παλαίωσης ενός χαρμανιού που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε υποχρεωτικά φρέσκο.
Βηλάνα και Βιδιανό καλλιεργούνται βιολογικά, με χαμηλή στρεμματική απόδοση στον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος στην περιοχή του Βοριά Μονοφατσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Για τον Ώριμο 2015 του Οινοποιείου Νίκος Γαβαλάς, μετά την αρχική ζύμωση, το χαρμάνι ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δύο μήνες, με το διάστημα αυτό να αποδεικνύεται ιδανικό για να ενσωματωθεί ο δρύινος χαρακτήρας σε ένα λευκό κρασί που δεν παύει ούτε στιγμή να εκφράζει ξεκάθαρα τις δύο ποικιλίες.
Μάλλον δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο. Προετοιμάσου για μοναδικά απολαυστικές στιγμές ανακάλυψης!
Και μη διστάσεις να το παλαιώσεις περαιτέρω για 4-5 χρόνια.