Το Nikka Miyagikyo Single Malt αποτελεί το βασικό single malt του αποστακτηρίου Miyagikyo στη Sendai, που ιδρύθηκε το 1969 από τον Masataka Taketsuru, τον «πατέρα» του ιαπωνικού ουίσκι.
Παράγεται από ελαφρώς καπνισμένη και μη καπνισμένη βύνη κριθαριού, που έχει αποσταχθεί σε pot stills με μια μέθοδο που δίνει έναν πιο φρουτώδη και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Στη συνέχεια παλαιώνει κυρίως σε βαρέλια sherry και μερικά bourbon, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα.
Το Nikka Miyagikyo Single Malt, απευθύνεται τόσο σε αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την ιαπωνική σχολή ουίσκι, αλλά και σε έμπειρους γνώστες που εκτιμούν την ισορροπία και την πολυπλοκότητα.
Έχει αρώματα από από λευκά αγριολούλουδα, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, λεμόνι και βανίλια, συνοδευόμενες από γλυκό μέλι, βύνη, κερί μέλισσας, γλυκόριζα και μια διακριτική αίσθηση τζίντζερ και διακριτικό καπνό. Στο στόμα, έχει αρχικά μια γλυκύτητα που ακολουθείται από μανταρίνι, αχλάδι, μπανάνα, σοκολάτα γάλακτος και ginger. Έχει μεταξένια υφή, ισορροπημένη φρουτώδη γεύση και μακρά μπαχαρώδη επίγευση.
70cl – 45%vol.