Το Tokinoka Black Sherry Finish του Eigashima Shuzo (Akashi Distillery), είναι ένα ουίσκι που σε προκαλέι να το δοκιμάσεις αν θέλεις να καταλάβεις πώς η ιαπωνική φινέτσα συναντά τη σκωτσέζικη τεχνική. Βάθος, πολυπλοκότητα και τρία είδη βαρελιού του δίνουν χαρακτήρα μοναδικό που μαγνητίζει!
Η αποσταγματοποιία White Oak, γνωστή και ως Eigashima Shuzo, ιδρύθηκε το 1888 στην πόλη Akashi, κοντά στο Kobe, και είναι από τις παλαιότερες στην Ιαπωνία. Το 1919 ήταν η πρώτη που έλαβε επίσημη άδεια για απόσταξη αλκοολούχων ποτών στη χώρα, ενώ από το 1984 ξεκίνησε συστηματική παραγωγή ουίσκι σε ειδική μονάδα. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά και σεβαστά αποστακτήρια της Ιαπωνίας, με μικρής κλίμακας αλλά υψηλής ποιότητας παραγωγή, που έχει αποκτήσει φήμη διεθνώς για την ισορροπία και την κομψότητα των αποσταγμάτων της.
Το Tokinoka Black Sherry Finish δημιουργήθηκε από τον master blender Akito Ueda και αποτελείται από 50% malt και 50% grain whisky. Ωριμάζει σε 3 τύπους βαρελιών, που πριν φιλοξενούσαν bourbon, sherry, αλλά και νέα δρύινα, ενώ στη συνέχεια παραμένει για 6 μήνες μέσα σε βαρέλια sherry Oloroso, αποκτώντας βάθος και πολυπλοκότητα.
Στη μύτη έχει αρώματα λεμονιού, πορτοκαλιού, νεραντζιού, αποξηραμένου βερίκοκου και ανθόμελου, ενώ στο στόμα έχει κρεμώδη υφή, με γεύσεις βανίλιας, ανανά, καβουρδισμένου ξύλου, γλυκόριζας και κανέλας. Η επίγευση είναι μεσαίας διάρκειας και διακριτικά πιπεράτη.
50cl – 50%vol.