Η Μαύρη Τρομπέτα ή αλλιώς Trompette de la Mort (η τρομπέτα του θανάτου στα γαλλικά) μπορεί να έχει λίγο μακάβριο όνομα, αλλά είναι ίσως από τα πιο ντελικάτα και νόστιμα μανιτάρια που μπορείς να γευτείς. Έχει ινώδη υφή και διακριτικά αρώματα βανίλιας. Ταιριάζει μοναδικά σε σούπες, σάλτσες για λευκό κρέας, όπως κοτόπουλο και χοιρινό.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Μετεώρων μαζεύει άγρια μανιτάρια στους λόφους και τις πλαγιές των Μετεώρων. Εκεί το κλίμα και η χλωρίδα είναι ιδανικά για πολλά και διάφορα είδη σπάνιων, άγριων μανιταριών. Ένα από αυτά είναι η μαύρη τρομπέτα η οποία συλλέγεται και αποξηραίνεται σε ιδανικές συνθήκες, διατηρώντας το ντελικάτο άρωμά της.