Σύντομα θα ακολουθήσει πλήρης οδηγός κατανάλωσης του απόλυτου Μεζέ, με το κατάλληλο κρασί! Και όχι οποιουδήποτε μεζέ. Μιλάμε για τον Μεζέ Αγαρικό απο τα Μανιτάρια Δίρφυς.
Οι γεωπόνοι Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, ασχολούνται με την μυκητολογία απο το 1995. Στους πρόποδες του όρους Δίρφυς δημιούργησαν την πρότυπη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας μανιταριών.
Ο Μεζές Αγαρικό, είναι Αγαρικά μανιτάρια, μαριναρισμένα σε λάδι, σπιτικό μηλόξυδο, λουίζα, δαφνόφυλλα, θυμάρι, φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αν δεν γνωρίζεις αυτή την ποικιλία, είναι ένα σαρκώδες μανιτάρι με πολύ έντονη και γήινη γεύση. Στην Δίρφυς την ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο με τη συγκεκριμένη μαρινάδα. Θα εκπλαγείς, ειδικά όταν μάθεις οτι δεν περιέχει ίχνος χρωστικών ή συνητηρητικών ουσιών.
Φτιάξε μια χοιρινή τηγανιά με όλο το περιεχόμενο, ή απόλαυσέ τα απλά σκέτα, ή σε μια πράσινη σαλάτα με flakes παρμεζάνας.