To Ριζότο με άγρια μαύρη τρούφα από το Μουσείο Μανιταριών συνδυάζει την κλασική συνταγή ρυζιού με μανιτάρια, στην πιο πολυτελή εκδοχή της. Εκτός από μαύρη τρούφα το ριζότο αυτό έχει και κομμάτια μαύρης τρομπέτας, κάνοντας τη γεύση του πραγματικά ακαταμάχητη.
Μέσα σε μόλις 12 λεπτά μπορείς να έχεις ένα πιάτο λαχταριστό ριζότο. Πολύ απλά, σοτάρεις το Ριζότο με άγρια μαύρη τρούφα, για 1 λεπτό σε 60γρ. φρέσκο βούτυρο και έπειτα προσθέτεις 750ml ζεστό νερό (εναλλακτικά ζωμό κότας ή λαχανικών). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεις την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζεις για 12 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά. Γαρνίρεις με τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ή Παρμεζάνα και ανοίγεις ένα ωραίο και ελαφρύ Pinot Noir.