Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
DONGO FURMINT - MAD WINES
Το MAD Dongo είναι το ουγγρικό κρασί που μπορείς να συγκρίνεις με το δικό μας Ασύρτικο. Η περιοχή του Tokaji είναι φημισμένη για τα γλυκά κρασιά της, τα Tokaj Aszu, και για τα ιδιαίτερα ηφαιστειογενή εδάφη της, που δίνουν έντονο mineral χαρακτήρα. Το MAD Dongo είναι ένα single vineyard κρασί από τον χαρισματικό αμπελώνα Dongo, καλλιεργημένο από τον 18ο αιώνα στο χωριό Tállya. Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και το κρασί ζυμώθηκε από γηγενείς ζύμες. Στη συνέχεια υπέστη μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε για 10 μήνες σε τρίτης χρήσης ουγγρικά δρύινα βαρέλια που λέγονται “zempléni”, και του έδωσαν αυτή την χαρακτηριστική λεπτότητα.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
H Σαντορίνη του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια κλασική και κρυστάλλινη έκφραση του Σαντορινιού terroir. Τα καλύτερα αμπελοτόπια του νησιού ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα mineral λευκό κρασί που εντυπωσιάζει. Το χαρμάνι παραδοσιακό και αρωματικό, από 90% Ασύρτικο και 10% Αθήρι και Αηδάνι. Τα σταφύλια προέρχονται από τα χωριά Πύργος, Έξω Γωνιά, Φηρά, Ακρωτήρι, Εμποριό και Μεγαλοχώρι. Το κρασί ωριμάζει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει λιπαρότητα, δυνατή να ισορροπήσει την κοφτερή του οξύτητα.
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ - ΚΤΗΜΑ KITRVS
Η Μαλαγουζιά του Κτήματος Kitrvs, έχει πλέον κατακτήσει τον τίτλο μιας από τις καλύτερες μαλαγουζιές (αν όχι η καλύτερη!) της Ελλάδας και κάθε χρόνο δικαιώνει τον τίτλο και τη φήμη της. Η συγκεκριμένη Μαλαγουζιά έχει Βορειοελλαδίτικο ύφος, δηλαδή, δροσιστική οξύτητα, δεμένο σώμα και τρομερή αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα και αυτός είναι ένα από τους λόγους που κλείνεται με υψηλής αισθητικής και ποιότητας πώμα stelvin που διατηρεί ιδανικά τη φρεσκάδα της.
AMAUTA TORRONTES - BODEGA EL PORVENIR DE CAFAYATE
To Amauta Torrontes από το Bodega El Porvenir de Cafayate, είναι ένα επικό value for money κρασί, μιας και προέρχεται από αμπέλια ηλικίας 50 ετών, σε υψόμετρο 1650μ. στη Salta της Αργεντινής, με εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου και τυπικότητα. Ο τρύγος γίνεται σε δυο φάσεις, αρχές και μέσα Φεβρουαρίου για να συνθέσουν ένα κρασί με πολυπλοκότητα, οξύτητα και έντονο φρουτώδες αλλά ανθικό χαρακτήρα. Για την διατήρηση όλων των παραπάνω, η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ η μηλογαλακτική μετατροπή, αποφεύγεται.
ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ SUR LIE - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ
Όταν δοκιμάσεις το Ελιά Βιδιανό Sur Lie, δεν θα πιστεύεις πόσες δυνατότητες έχει αυτό τα εκπληκτικό σταφύλι! Η ζύμωση έχει γίνει και σε δεξαμενή και σε βαρέλι. Το 77% της ποικιλίας έχει ζυμώσει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια έχει παραμείνει με τις οινολάσπες για 4 μήνες. Το υπόλοιπο 23% έχει ζυμώσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Βουργουνδίας. Στη συνέχεια παραμένει επίσης 4 μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες. Αφού ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις, γίνεται η ανάμειξή τους σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου παραμένουν εκεί 3 ολόκληρα χρόνια σε επαφή με τις οινολάσπες, όπου θωρακίζονται τα αρώματα και η δομή του. Το κρασί καταλήγει να εμφιαλωθεί με ελάχιστο φιλτράρισμα.
GREAT ESCAPE CHARDONNAY - THISTLEDOWN
Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική εκδοχή Chardonnay Αυστραλίας με 93pts από James Suckling και 92pts από Robert Parker, που μας έχει ενθουσιάσει με το πλούσιο φρούτο, τη δροσιστική οξύτητα και την απόλυτη ισορροπία. Το Great Escape Chardonnay παράγεται από σταφύλια Chardonnay που βρίσκονται στους πιο ψηλούς αμπελώνες της Eden Valley, εκεί που η ωρίμανσή τους επιτυγχάνεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Ο καρπός πιέζεται πολύ ελαφρά και ο χυμός ελευθέρας ροής μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να διαχωριστεί από το ίζημα, ενώ μια μικρή ποσότητα τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου η ζύμωση πραγματοποιείται με αυτόχθονες ζύμες. Αν αναρωτιέσαι πως γίνεται να είναι τόσο φρουτώδες και δροσερό, είναι γιατί αποφεύγουν να κάνουν μηλογαλακτική ζύμωση. Στα είπαμε ότι είναι της νέας γενιάς οινοποίησης και δεν θα πιστεύεις πόσο φρουτένιο χαρακτήρα έχει!