ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μυλοπόταμος Ερυθρός 2011 - Μυλοπόταμος
Μυλοπόταμος

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2011 - ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

  Άγιο Όρος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο από ιερά χώματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Συνεχίζοντας μια χιλιόχρονη αμπελουργική και οινική παράδοση, ο πάτερας Επιφάνιος ηγείται της ομάδας των μοναχών του Μυλοπόταμου, του μεγαλύτερου μετοχιού της ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας στο Άγιο Όρος, στην προσπάθειά τους να αναβιώσουν τον ιστορικό αμπελώνα. Μαζί με τον πατέρα Ιωακείμ και με την αρχική βοήθεια του Γιάννη Μπουτάρη και του Γιάννη Βογιατζή φύτεψαν τα πρώτα αμπέλια του νέου αμπελώνα το 1993.

Ο αμπελώνας εκτείνεται στην πλαγιά, δίπλα στη θάλασσα ευνοούμενος από το θαλασσινό αεράκι και τον ιδανικό προσανατολισμό που χαρίζει άφθονη ηλιοφάνεια. Εκεί καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους οι ερυθρές ποικιλίες Λημνιό, Cabernet Sauvignon και Merlot που σμίγουν σε ένα κόκκινο κρασί που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης υπό την επίβλεψη του πολύπειρου οινολόγου Αντρέα Ματάμη.

Ο Μυλοπόταμος Ερυθρός 2011 είναι ένα βιολογικό κόκκινο κρασί που εντυπωσιάζει τόσο με την ιστορία και την προέλευσή του όσο και με τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Απολαύστε το τώρα ή παλαιώστε τον για μια πενταετία.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια αρώματα κερασιού, βύσσινου και βατόμουρου κλέβουν την παράσταση συνοδευόμενα από γλυκό άρωμα τριαντάφυλλου. Κανέλα και γαρύφαλλο χαρίζουν μπαχαρένιο χαρακτήρα ενώ νωπό χώμα, δρυς και νύξεις σοκολάτας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα καλού όγκου σώμα με ένταση που υποστηρίζεται από την αισθητή οξύτητα και τις στρογγυλεμένες μέτριες τανίνες. Βατόμουρο και κεράσι κυριαρχούν με πικάντικες πιπεράτες νότες και αίσθηση ξύλου. Στο τελείωμα, η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει χαρακτηριστική αίσθηση ξηρών καρπών στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Άγιο Όρος
Ποικιλία Merlot, Λημνιό, Cabernet Sauvignon
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, τριαντάφυλλο, κανέλα, γαρύφαλλο, νωπό χώμα, δρυς, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2011 - ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με κρεατικά ψητά στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα ή κίτρινα τυριά.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}