ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Carbonica 2024 - Artuke
Artuke

RIOJA CARBONICA 2024 - ARTUKE

  Ισπανία / Rioja
€12,60
€11,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Προπαραγγελία
Έρχεται τις επόμενες μέρες

Μια value Rioja με 92pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rioja Carbonica Artuke 2024 είναι μια Rioja πολύ διαφορετική από όσες έχεις δοκιμάσει καθώς γίνεται με carbonic maceration (η μέθοδος που κάνει τα Beaujolais εκρηκτικά φρουτώδη) και χωρίς ίχνος βαρελιού. Είναι μάλιστα τόσο φανταστική που σκόραρε 92pts από Robert Parker! Όχι δεν έχουμε κάνει λάθος η τιμή που βλέπεις είναι σωστή.  

Το οινοποιείο Artuke βρίσκεται στην καρδιά της Rioja Alavesa και συνεχίζει την  οικογενειακή παράδοση στην οινοποιία. Τα αδέρφια Arturo και Kike de Miguel Blanco καλλιεργούν τους αμπελώνες τους με σεβασμό στη φύση και το terroir, εφαρμόζοντας βιολογικές πρακτικές και παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης. 

Το Rioja Carbonica Artuke 2024 παράγεται από 95% Tempranillo και 5% Viura, με τα σταφύλια να συλλέγονται με το χέρι από παλαιά κλήματα που βρίσκονται σε υψόμετρο 450–550 μέτρων. Η οινοποίηση γίνεται με carbonic maceration (ανθρακική διαβροχή), μια τεχνική που περιλαμβάνει ζύμωση ολόκληρων τσαμπιών, προσδίδοντας στο κρασί εκρηκτικά αρώματα φρούτων και μεταξένιες ταννίνες. Το κρασί ωριμάζει για 3-6  μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές, χωρίς χρήση βαρελιού, ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η καθαρότητα του φρούτου. 

Δοκίμασε το Rioja Carbonica Artuke 2024 τώρα και ζήσε και εσύ την έκρηξη της Rioja στο ποτήρι σου! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει ζωηρό κερασί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα φράουλας, κερασιού, δαμάσκηνου και μαρμελάδας σμέουρο, πλαισιωμένα από νότες βιολέτας, κανέλας και φρέσκων βοτάνων όπως θυμάρι.

Στο στόμα έχει ελαφρύ προς μέτριο σώμα, με ζωηρή οξύτητα, απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση που σε προσκαλούν για την επόμενη γουλιά. Μπορείς να το απολαύσεις και ελαφρώς δροσερό τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Viura
Αρώματα φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα σμέουρο, βιολέτα, κανέλα, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA CARBONICA 2024 - ARTUKE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με tapas, αλλαντικά, ψητά λαχανικά με χαλούμι ή ακόμα και ασιατικά πιάτα όπως bao buns με πάπια και hoisin sauce 

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}