ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barbaresco Asili 2021 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BARBARESCO ASILI 2021 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€86,70
€75,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα σπουδαιότερα Crus του Barbaresco με 95pts από RP Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbaresco Asili 2021 του Michele Chiarlo είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει την αριστοκρατική φινέτσα της ποικιλίας Nebbiolo, μέσα από την ιστορική και εμβληματική περιοχή Asili του Barbaresco. Αν το Barbaresco Palas 2021 είναι η “προσιτή” πλευρά του Nebbiolo, το Asili είναι η κορυφή της πυραμίδας, με βάθος, πολυπλοκότητα και δυνατότητα παλαίωσης που εντυπωσιάζει. Η φανταστική χρονιά του 2021 μάλιστα, έχει λάβει 95pts από RP Wine Advocate και 94pts από James Suckling και Wine Spectator.

Η ιστορία πίσω από το όνομα Michele Chiarlo είναι εξίσου συναρπαστική. Από το 1956, όταν ο Michele ίδρυσε το οινοποιείο στο Calamandrana, στόχος του ήταν να αναδείξει τον χαρακτήρα των γηγενών ποικιλιών και των μοναδικών μικροκλιμάτων του Piemonte. Ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στη σημασία των μονοποικιλιακών κρασιών, δίνοντας έμφαση στο Nebbiolo, τη Barbera και το Cortese. Σήμερα, οι γιοι του Stefano και Alberto, μαζί με την επόμενη γενιά, συνεχίζουν με το ίδιο πάθος, φροντίζοντας τους οικογενειακούς αμπελώνες και δημιουργώντας κρασιά που εκφράζουν αυθεντικά τον τόπο τους.

Το terroir του Asili χαρακτηρίζεται από ασβεστολιθικό έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και ασβέστιο, προσδίδοντας στο κρασί κομψότητα και βάθος. To cru του Asili θεωρείται ίσως το κορυφαίο του Barbaresco, που φημίζεται για κρασιά που ξεχειλίζουν φινέτσα και αρωματική ένταση. Για το Asili Barbaresco 2021 Michele Chiarlo τα σταφύλια προέρχονται από τον αμπελώνα στο Asili, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Το κρασί ζυμώνει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια και ωριμάζει εκεί για 18 μήνες. Εφόσον εμφιαλωθεί, ωριμάζει για ακόμα 12 μήνες στη φιάλη.

Κάνε μια φιάλη Barbaresco Asili 2021 του Michele Chiarlo δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Asili 2021 έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Στη μύτη αναδύονται αιθέρια αρώματα βιολέτας, κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών όπως κανέλα, γλυκόριζα και μαύρο πιπέρι. Νύξεις γραφίτη, τσαγιού και μελανιού πλαισιώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και οι ταννίνες είναι μέτριες (+) και καλοδουλεμένες. Γεύσεις από κεράσι, βατόμουρο και δαμάσκηνο πλαισιώνονται από νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBARESCO ASILI 2021 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσια μάγουλα braisee με μανιτάρια, καρέ αρνιού με πολέντα, ραβιόλι γεμιστά με κόκορα κοκκινιστό.

Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα

Για το ρολό αρνί

4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα

5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Extra tips

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}