ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barbera D'Alba Trevìe 2022 - Vietti
Vietti

BARBERA D'ALBA TREVÌE 2022 - VIETTI

  Ιταλία / Piemonte
€31,40
€27,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η αβάσταχτη γοητεία της απλότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbera d’Alba Trevìe 2022 από το οινοποιείο Vietti είναι η απόδειξη ότι ένα κρασί φτιαγμένο με απλότητα μπορεί να εντυπωσιάσει με την κομψότητα και τον χαρακτήρα του, ξεπερνώντας πολλές φορές κρασιά πολύ ακριβότερα, χωρίς περιττές φιοριτούρες. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί μόνο όταν πίσω του βρίσκεται ένα οινοποιείο όπως το Vietti, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία του Piemonte και κουβαλά μια τεράστια ιστορία στην ιταλική οινοποιία. Οι σταθερά υψηλές βαθμολογίες που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνουν τη διαχρονική του αξία και το διατηρούν δικαίως στην κορυφή!

Η ιστορία του οινοποιείου Vietti ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, στο χωριό Castiglione Falletto της Alba, στην καρδιά του Piemonte. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένα οικογενειακό οινοποιείο, με σταθερή αφοσίωση στη δημιουργία κρασιών που αναδεικνύουν τις τοπικές ποικιλίες και τον πλούτο της περιοχής. Καλλιεργούν 75 εκτάρια αμπελώνων σε Langhe, Roero, Asti και Colli Tortonesi και έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη για τα single vineyard κρασιά τους αλλά και τα πολύπλοκα χαρμάνια που εκφράζουν μοναδικά τον τόπο. Η φιλοσοφία τους στηρίζεται στον σεβασμό της γης, στη βιώσιμη καλλιέργεια και στην αναζήτηση της ποιότητας, τοποθετώντας το στα πλέον εμβληματικά οινοποιεία της Ιταλίας.

Το Barbera d’Alba Trevìe 2022, προέρχεται από σταφύλια της ποικιλίας Barbera που καλλιεργούνται σε τρεις διαφορετικούς αμπελώνες που βρίσκονται στο Castiglione Falletto, στο Monforte d’Alba και στη La Morra. Το έδαφος τους είναι πλούσιο σε ασβεστόλιθο και άργιλο, ενώ η ηλικία των αμπελιών κυμαίνεται από 28 έως 43 έτη. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει μέσα σε ένα συνδυασμό ανοξείδωτων δεξαμενών, δρύινων βαρελιών (barriques) και δρύινων δεξαμενών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό κόκκινο κρασί με ισορροπία ανάμεσα στη φρεσκάδα, την πολυπλοκότητα και την πολύ διακριτική παρουσία του ξύλου.

Εκείνο το βραδάκι που θα αρχίσει η θερμοκρασία να πέφτει και θα πρέπει να κλείσεις το παράθυρο και να δεις την ταινία στο σαλόνι σου, το Barbera d’Alba Trevìe 2022 από το οινοποιείο Vietti, είναι αυτό που θα σου κάνει την καλύτερη παρέα. Σε εσένα και στην πίτσα με pepperoni που θα πρέπει να έχεις παραγγείλει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το κρασί έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και αρώματα ώριμου κερασιού, δαμάσκηνου, βατόμουρου, βιολέτας και βανίλιας, με διακριτικές νύξεις γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα και βελούδινες ταννίνες. Οι γεύσεις ώριμου κόκκινου φρούτου πλαισιώνονται από πικάντικες νότες και διακριτικές νότες δρυός, σε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βιολέτα, βανίλια, γλυκά μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBERA D'ALBA TREVÌE 2022 - VIETTI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με pizza pepperoni, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και ημίσκληρα τυριά.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}