ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bdx Le Jus Rouge 2024 - Stephan Derenoncourt
Château Marjosse

BDX LE JUS ROUGE 2024 - STEPHAN DERENONCOURT

  Γαλλία / Bordeaux
€14,90
€13,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φρέσκο Bordeaux που δε χρειάζεται περιμένεις για να το απολαύσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Bdx Le Jus rouge 2024 Bordeaux έχει δυο πράγματα που μας έκαναν να το προσέξουμε. Το βασικό είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των Bordeaux που δε χρειάζεται να περιμένεις για να τα απολαύσεις και το άλλο, πως πίσω από αυτό βρίσκεται ο διάσημος Stephane Derenoncourt, που για να ξεσκονίσουμε τη μνήμη σου, είναι ο άνθρωπος που στο Τ-οίνος δημιουργεί τα κρασιά Clos Stegasta!

Ο Stephan Derenoncourt έχει τεράστια εμπειρία μιας και κάνει συμβουλευτική σε πάνω από 140 οινοποιεία στο Bordeaux, αλλά και σε άλλλες περιοχές εντός κι εκτός Γαλλίας! Η τεχνογνωσία δεν κρύβεται για αυτό και όσα κρασιά φέρουν τη σφραγίδα του έχουν ένα ισορροπημένο και πολυτελές στυλ (είπαμε, Clos Stegasta).

Με το Bdx Le Jus rouge 2024, θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό και τελείως δικό του, κάτι ανεπιτήδευτο και φρέσκο πατώντας στην περιοχή που γνωρίζει καλύτερα από όλες, το Bordeaux. Το χαρμάνι αποτελείται από 50% Merlot και 50% Cabernet Franc, από την περιοχή Reuzan και εδάφη πλούσια σε ασβεστόλιθο. Αυτό το ζουμερό κόκκινο φανερώνει μια άλλη πτυχή του Bordeaux, που δεν χρειάζεται απαραίτητα παλαίωση μιας και είναι περισσότερο απολαυστικό φρέσκο. Όπως και να έχει, μη ξεχάσεις να το δροσίσεις ελαφρά πριν το βάλεις δίπλα στη μακαρονάδα με κιμά ή τη μοσχαρίσια μπριζόλα στη σχάρα με δεντρολίβανο!

Προσιτό, ζουμερό και άκρως καλοκαιρινό! Δοκίμασε το κι εσύ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη του Bdx Le Jus rouge 2024, κυριαρχούν τα μωβ άνθη, όπως βιολέτα και λεβάντα, καθώς και τα μαύρα και κόκκινα φρούτα, όπως μύρτιλο, κράνο, κεράσι και δαμάσκηνο. Διακριτικές νότες από γραφίτη, κανέλα και γαρίφαλο κάνουν την εμφάνισή τους μετά από λίγο.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Η έκρηξη φρούτου συνεχίζεται με μύρτιλα, δαμάσκηνα, βατόμουρα και βύσσινα, να κυριαρχούν και να πλαισιώνονται από μαύρη σοκολάτα και βότανα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα βιολέτα, λεβάντα, μύρτιλο, κράνο, κεράσι, δαμάσκηνο, γραφίτης, κανέλα, γαρίφαλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14-15 °C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BDX LE JUS ROUGE 2024 - STEPHAN DERENONCOURT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με μακαρόνια με κιμά, τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, λουκάνικα στα κάρβουνα ή μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}