ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Beaujolais Nouveau 2023 - Albert-Bichot
Maison Albert Bichot

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2023 - ALBERT-BICHOT

  Γαλλία / Beaujolais
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη ξέρεις τι είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να πιείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κρασί που κάθε χρόνο, περιμένουν όλοι με ανυπομονησία μόλις κατέφθασε! Η πιο νεανική εκδοχή της ποικιλίας Gamay που σηματοδοτεί το τέλος του τρύγου, είναι παράλληλα και το πρώτο κρασί της χρονιάς! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχει την υπογραφή του Maison Albert Bichot και ξέρεις περίπου τί να περιμένεις…

Η οικογένεια Bichot έχει αναμφισβήτητα μια τεράστια κληρονομιά στην παραγωγή συγκλονιστικών κρασιών πολύ υψηλής ποιότητας και στην εμμονή με την τελειότητα από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη. Το οινοποιείο έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου με τις ρίζες της στη Βουργουνδία και στο κρασί από το 1831. Όλα ξεκίνησαν από την καρδιά της κοιλάδας Beaune και σιγά σιγά επεκτάθηκαν σε όλη την Βουργουνδία από το βορρά μέχρι το Νότο. Τα τελευταία χρόνια, από το 1996, επέστρεψαν στην οργανική καλλιέργεια και υπό την «ενορχήστρωση» του Alberic Bichot έχει ξεκινήσει μια νέα, ακόμα πιο λαμπρή εποχή για το οινοποιείο.

Το Beaujolais Nouveau 2023 του Albert Bichot είναι η πιο αρωματική και φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας Gamay, που προέρχεται από μια συγκεκριμένη τεχνική οινοποίησης. Τα σταφύλια άσπαστα τοποθετούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα και η ζύμωση ξεκινά μέσα στις ίδιες τις ρώγες των σταφυλιών! Αυτές διογκώνονται και έτσι απελευθερώνονται τα υπέροχα αρώματα και χρώματα του φλοιού στο κρασί.

Ένα κρασί που σε προσκαλεί να γιορτάσεις την κυκλοφορία του και να απολαύσεις τη νεανική γοητεία του, γιατί πολύ απλά…ο νέος είναι ωραίος!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί. Πλούσιο σε φρέσκα αρώματα φράουλας, βύσσινου, κερασιού, κόκκινου μούρου, σμέουρου, φραγκοστάφυλου, βιολέτας, με νότες άνθους πορτοκαλιού, ροζ γκρέιπφρουτ, νερατζιού και μια διακριτική αίσθηση λευκού πιπεριού.

Στο στόμα έχει ελαφρύ σώμα με τραγανή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ζωηρό και φρουτώδες με κυρίαρχα τα κόκκινα φρούτα, κυρίως φράουλα, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλο. Νότες γαρύφαλλου ξεδιπλώνονται διακριτικά σε μια φρέσκια και αναζωογονητική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Beaujolais, Γαλλία
Ποικιλία Gamay
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, κεράσι, κόκκινα μούρα, σμέουρο, φραγκοστάφυλο, βιολέτα, άνθος πορτοκαλιάς, ροζ γκρέιπφρουτ, νεράτζι, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2023 - ALBERT-BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα γαλοπούλας και σάλτσας μούρων, ριζότο γαρίδας, ψητό φιλέτο σολομού με σως   Τeriyaki, ή με μαλακά τυριά όπως Brie και Camembert.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}