ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2020 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

CABERNET SAUVIGNON 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€38,20
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δύσκολα θα βρεις Cabernet Sauvignon σαν αυτό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cabernet Sauvignon από την Οινοποιία Αϊβαλή, ανήκει στην κατηγορία των κρασιών γιγάντων του ελληνικού αμπελώνα και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το λέμε αυτό. Ένα στιβαρό κρασί, με βαρελάτο χαρακτήρα, βουτυράτη νοστιμιά, βοτανικά και ανθικά στοιχεία στην τέλεια ισορροπία, μπαχαρένιο τελείωμα και μια αδίστακτα κομψή φρουτένια αίσθηση που δεν χάνεται ποτέ. Ο ελληνικός αμπελώνας και ο οινοποιός που έχει αγγίξει την τελειότητα, δημιούργησαν ένα μοναδικό Cabernet Sauvignon, που θα μπορούσε άνετα να κονταροχτυπηθεί με τα αντίστοιχα Μπορντολέζικα.

Η οικογένεια Αϊβαλή πλέον έχει δημιουργήσει δικιά της σχολή στην ελληνική αμπελουργία και οινοποιία. Οι αρχές και η φιλοσοφία της βασίζονται στα γαλλικά πρότυπα οινοποίησης, σαφώς προσαρμοσμένα στην τεράστια εμπειρία τους, στην δημιουργία κρασιών που αντέχουν στο χρόνο, αλλά διατηρούν μια μοναδική φρεσκάδα. Ο στόχος πατέρα και γιου στην παραγωγή κρασιών με δυναμικό που ξεπερνάει τη 10ετία, δεν έχει επιτευχθεί τυχαία. Η τελειομανία και ο έλεγχος και της παραμικρής λεπτομέρειας, κάνει τελικά τη διαφορά και πλέον το απάνθισμα των κρασιών τους, είναι παραδείγματα προς μίμηση για πολλούς.

Το «στρεσάρισμα» των αμπελιών, οι ηλικίες των ριζών και τα στερημένα λίπανσης για χρόνια αμπέλια, καταλήγουν σε εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις με τρομακτική συμπύκνωση και όγκο. Η παραμονή σε βαρέλι για 12 μήνες και η εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, ενίσχυσε την πολυπλοκότητά του, στρογγυλεύοντας παράλληλα τις ρωμαλέες ταννίνες του, σε ένα κρασί φτιαγμένο για τους φανατικούς λάτρεις της ποικιλίας.

Το Cabernet Sauvignon από την Οινοποιία Αϊβαλή, είναι σαφώς ένα από τα καλύτερα Cabernet που θα δοκιμάσεις. Έχει φτιαχτεί ξεκάθαρα για παλαίωση, αλλά το μαγικό χάρισμα της οικογένειας το κάνει από τώρα ιδιαίτερα απολαυστικό και νόστιμο. Σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις τώρα, αλλά να ξέρεις πως η εξέλιξή του στο χρόνο, θα είναι σχεδόν συγκινητική.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Πολύ έντονη αρωματική ένταση από βατόμουρο, κόκκινο και μαύρο κεράσι, βύσσινο, βιολέτα, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος και καπνό. Νότες μαύρου τσαγιού, κανέλας και μαύρου πιπεριού, αποκτούν μια αίσθηση φρεσκάδας από απαλές νύξεις μέντας.

Στο στόμα είναι στιβαρό, με έντονες ταννίνες κι υψηλή οξύτητα. Ο φρουτώδης χαρακτήρας παραμένει και στο στόμα κυρίως με μαύρο μούρο, σταφίδα και γλυκό κεράσι σε συνδυασμό με αποξηραμένο δαμάσκηνο, σύκο, καπνό, σοκολάτα και μπαχάρι. Η επίγευσή του φρουτώδης και μακράς διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, βιολέτα, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, καπνός, κανέλα, μαύρο πιπέρι, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με σπετσοφάι, χοιρινό κότσι, ραγού αγριογούρουνο με παπαρδέλες, burger, roast beef με πολλά μπαχαρικά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}