ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
El Desafio De Jonata 2005 - Jonata
Jonata

EL DESAFIO DE JONATA 2005 - JONATA

  Αμερική / California
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κορυφαίο Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το El Desafio de Jonata 2005 είναι ένα αξέχαστο κρασί σύμφωνα με το δημιουργό του, τον Matt Dees και αυτό δικαιολογεί εν μέρη και τους 94 βαθμούς από Robert Parker. Αν όμως να θες να ξέρεις γιατί είναι πραγματικά αξέχαστο, διάβασε παρακάτω!

To οινοποιείο Jonata βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και είναι «αδερφάκι» του μυθικού Screaming Eagle. Ναι, του γνωστού Screaming Eagle, δεν κάνουμε πλάκα. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε 33 εκτάρια τα οποία καλλιεργούνται με τη φιλοσοφία της αειφόρου καλλιέργειας, χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα. Μέσα στις εκτάσεις αυτές καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά και έχουν τη δική τους φάρμα ζώων. Ο αμπελουργός Ruben Solorzano παρακολουθεί και επισκέπτεται δυο φορές την ημέρα το αμπέλι, ώστε να εξασφαλίσει την τέλεια ποιότητα φρούτου. Μετά, αναλαμβάνει ο οινολόγος Matt Dees ο οποίος χωρίζει τον αμπελώνα σε 150 διαφορετικά κομμάτια τα οποία τα οινοποιεί ξεχωριστά, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Το Jonata El Desafio de Jonata 2005 αποτελείται από 100% Cabernet Sauvignon. Καθαρόαιμο Cabernet! To κρασί παλαιώνει για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 80% αυτών, καινούργια.

Ο δημιουργός του καταφέρνει και εγκλωβίζει στη φιάλη τόσο το πυκνό φρούτο και τη φρεσκάδα όσο και τη συμπαγή δομή του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το El Desafio de Jonata 2005 έχει πυκνό πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα cassis, μέντας, δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, βανίλιας, καπνού, πιπεριού, μπαχαριού, πούρου και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες, ζουμερές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Μαρμελάδα κεράσι, μαύρο μούρο, cassis, δαμάσκηνο, γραφίτης, ευκάλυπτος, βανίλια, καπνιστή πάπρικα και πιπέρι γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2005
Αλκοόλ 14%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Cassis, μέντα, δαμάσκηνο, βανίλια, καπνός, πιπέρι, μπαχάρι, πούρο, σοκολάτα, μαρμελάδα κεράσι, μαύρο μούρο, γραφίτης, ευκάλυπτος, καπνιστή πάπρικα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

EL DESAFIO DE JONATA 2005 - JONATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά στα κάρβουνα, κυνήγι ή παλαιωμένα τυριά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}