Κυριακάτικες μαζώξεις στο σπίτι, για μαγειρική; Το Cavalieri ερυθρό Λαζαρίδη, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στις περισσότερες από αυτές. Εντάξει, μπορεί και σε όλες!
Το Cavalieri ερυθρό Λαζαρίδη, είναι ένα έντονο blend των ποικιλιών Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot. Η φινέτσα αυτή, είναι πια κανονική επιρροή στα κρασιά του Νίκου Λαζαρίδη, και απόλυτα δικαιολογημένα, αφού η Τοσκάνη ήταν η μεγαλύτερή του έμπνευση. Ένας από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους οινοποιούς της Βορείου Ελλάδας, έγινε ο ιδρυτής του πρώτου οινοποιείου της Δράμας. Με ντεμπούτο το 1987, αμέσως μόλις επέστρεψε από την παραμονή του στη Τοσκάνη, έβαλε μπροστά το μεγάλο σχέδιο ανάδειξης, της γενέτειράς του. Αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην πράξη και ξεκίνησε να οινοποιεί ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες με νέες τεχνικές. Εντελώς αναμενόμενα, ο αντίκτυπος στο ελληνικό κοινό, ήταν τεράστιος! Πολύ σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο ελληνικό, Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι...πράγμα που κάποτε θα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο! Πιάσε λοιπόν εκείνη τη χοιρινή μπριζόλα και μαγείρεψε τη με θυμάρι στο γκριλ! Σου υπογράφουμε ότι η συμπύκνωση του φρούτου, και ο στιβαρός του χαρακτήρας είναι έτοιμα να την συνοδέψουν…
Για το Cavalieri ερυθρό Λαζαρίδη, η κάθε ποικιλία ζυμώνεται ξεχωριστά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα αρώματα και η αίσθηση βουτύρου στο στόμα, οφείλονται στη μηλογαλακτική ζύμωση, που ακολουθεί. Στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 12 ολόκληρους μήνες, όπου ενσωματώνονται όλα τα στοιχεία του.
Μπορείς να το κρατήσεις στο συντηρητή σου έως και 8 χρόνια!