ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Chapelle d'Alienor 2015 - La Gaffeliere
Chateau La Gaffeliere

CHATEAU CHAPELLE D'ALIENOR 2015 - LA GAFFELIERE

  Γαλλία / Bordeaux
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με την υπογραφή του σπουδαίου Chateau La Gaffeliere!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Chateau Chapelle d'Alienor by La Gaffeliere είναι ένα Bordeaux blend με την υπογραφή του σπουδαίου οινοποιείου Chateau La Gaffeliere, που αποδεικνύει πως η πολυτέλεια και η φινέτσα δεν είναι ανάγκη να κοστίζουν ακριβά!

Το Chateau Chapelle d'Alienor βρίσκεται στο χωριό Mouliets-et-Millermartin κοντά στο Saint-Émilion και είναι ένα από τα οινοποιεία της οικογένειας Malet Roquefort που βρίσκεται πίσω από το οινοποιείο Chateau La Gaffelière. To πανέμορφο οινοποιείο με τα μωσαϊκά του 4ου αιώνα βρίσκεται στο Saint-Emilion, το μεσαιωνικό χωριό της δεξιάς όχθης του Bordeaux και φημίζεται για τα Merlot-based κρασιά του. Το έδαφος της ευρύτερης περιοχής του Saint-Emilion είναι αργιλοπηλώδες, με χαλίκια κατά τόπους και είναι υπεύθυνο για την πλούσια δομή και την συμπύκνωση των κόκκινων κρασιών.

Για το Chateau Chapelle d'Alienor by La Gaffeliere τα σταφύλια προέρχονται από κλήματα 35 ετών και το χαρμάνι αποτελείται από 74% Merlot, 22% Cabernet Franc και 4% Cabernet Sauvignon. To κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια και το αποτέλεσμα συνδυάζει το ζουμερό φρούτο με τη διακριτική παρουσία του βαρελιού.

Είναι το τέλειο κρασί για ένα Κυριακάτικο τραπέζι ή για να κλείσεις μια δύσκολη μέρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
To Chateau Chapelle d'Alienor by La Gaffeliere έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και κομψή μύτη. Αρώματα μαρμελάδας κερασιού, δαμάσκηνου, μούρου, φραγκοστάφυλου, ευκάλυπτου, βανίλιας, μπαχαριού, κανέλας και κέδρου συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μπουκέτο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Δαμάσκηνο, μούρο, κεράσι, τσάι, βανίλια, κακάο και πράσινη πιπεριά μπλέκονται με νότες μαύρου πιπεριού και κέδρου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Αρώματα Μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, μούρο, φραγκοστάφυλο, ευκάλυπτος, βανίλια, μπαχάρι, κανέλα, κέδρος, τσάι, κακάο, πράσινη πιπεριά, μαύρο πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU CHAPELLE D'ALIENOR 2015 - LA GAFFELIERE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ζουμερό burger, μοσχαράκι κοκκινιστό ή ένα rib-eye με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}